Güven: Her sessizlik AKP ve MHP’ye güç veriyor

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Kürtlere yönelik saldırılar karşısında muhalefetin sessizliğine tepki göstererek, "Her sessizlik AKP ve MHP’ye güç veriyor" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü, partilerine yönelik siyasi soykırım saldırılarına karşı Sanat Sokağı'nda bir açıklama yaptı.

Eylemde “Siyasi soykırım operasyonlarına karşı HDP susmayacak” pankartı açıldı.

Eylemde konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, "Bu soykırımı uygulayanlar, HDP’ye, Kürt ve Türk halkının dostlarına diz çöktürmeye çalışanlar bu sesi duysunlar. Eski denenmiş yönetmelerle sonuç alınamayacağını çok iyi bilsinler. Faşizm zulüm, katliam, ötekileştirme demektir. Kendisine demokratım diyenler, insan haklarını ve evrensel değerleri, halkların kardeşliğini savunanlar bugün güçlü bir ses çıkarmalıdır” dedi.

Muhalefetin sessizliğini eleştiren Güven, iktidarın soykırım politikalarının bu sessizlikten güç aldığına dikkat çekti. Güven, binlerce HDP'linin tutuklanması, belediyelerin gasp edilmesi ve Roboski katliamını hatırlatarak, "İşte bunların hepsi muhalefetin sessizliğinden kaynaklanıyor. Her sessizlik AKP ve MHP’ye güç veriyor. Bizi bir birimize düşürerek aslında kendi sistemlerini, faşizmini kurumsallaştırıyor. Kimliğimiz ve kültürümüz için bugüne kadar nasıl direndiysek yine direnmeye devam edeceğiz. Apê Musa’nın söylediği gibi; ‘Kürde düşen direnmektir.’ Asla vazgeçmeyeceğiz. Sizin tutuklama furyanız bizi yıldıramayacak” şeklinde konuştu.

Dersim'in yanısıra HDP Urfa İl Örgütü de parti binası önünde yapılan oturma eylemi gerçekleştirdi.

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, HDP PM üyesi İzzet Karadağ ile çok sayıda partili eyleme katıldı. Sürücü, "Saldırıları kınıyor ve sonuna kadar bu faşist politikalarınıza karşı direneceğiz” dedi.

Oturma eyleminde sık sık “Direne direne kazanacağız” , “HDP umuttur umut her yerde”, “Jin, jiyan, azadî” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.