GÜNDEM 07 ŞUBAT 2015
GÜNDEM 07 ŞUBAT 2015
GÜNDEM 07 ŞUBAT 2015
-Rojava ve Güney Kürdistan’da Kürt güçleri ile DAİŞ çeteleri arasındak çatışmalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.
-Uluslararası komployu 16’ıncı yılında protesto etmek amacıyla Bern-Strasbourg, Frankfurt-Strasbourg, Luxembourg-Strasbourg uzun yürüyüşleri takip edilecek.
-DAİŞ ile yaşanan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Armanç Kurdo (Talib Mahmudi) gerillaların ve yüzlerce Kürdistanlının katıldığı görkemli bir törenle Medya Savunma Alanları’nda toprağa verildi. Törende bir konuşma yapan Karayılan, “Kutsal Kürdistan toprakları için oradayız. Propaganda için oraya gitmiş değiliz. Ama hakikatin inkarı da kabul edilemez. Yönetimimiz gücümüzü Güney Kürdistan’dan çekelim mi, çekmeyelim mi diye tartışıyor” dedi.
-Şengal Êzîdîleri Kurucu Meclisi Sözcüsü Xidir Salih: Şengal'deki hamlenin başarısı için birincil, zorunlu ve belirleyici olacak adım şudur: Tüm Kürt güçleri ortak bir operasyon merkezi veya ortak bir komutanlık altında Şengal’de savaşmalılar.
-AKP hükümetinin hasta tutsaklara ilişkin herhangi bir adım atmamasına Dersim’deki tutsak aileleri tepki gösteriyor. Aileler, oyalama sürecinin son bulması ve bir an önce hasta tutsaklar başta olmak üzere tüm siyasi tutsakların özgürlüğü çağrısında bulundu.
-Türkiye’de hastanelere imamların görevlendirilmesi devam ediyor. Amed’deki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde imamlar yoğun bakım ünitesinde görev yapıyor. İmamların atanması ardından hastanede gün boyu tasavvuf müziği yayını yapılıyor.
-Kayıp yakınları her cumartesi günü olduğu gibi bugün de kayıpların akıbetini sormak için eylemde.
-Almanya’nın Bonn kentinde III. Uluslararası Hukuk Konferansı düzenleniyor. Bu yılki konferansın konusu, “Kürtler örneğinde sözde ‘Terörizmle Mücadele’ye Uluslararası Hukuk açısından bakış.” Konferansa Avrupa’nın değişik ülkelerinden, Türkiye ve Kürdistan’dan yaklaşık 100 civarında davetli katılacak.