GÜNDEM 14 HAZİRAN 2016
Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar
Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar
- Mınbic operasyonu ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.
-Demokratik Toplum Kongresi Şırnak ziyareti öncesinde bugün Amed’deki Genel Merkez toplantı salonunda bir basın açıklaması yapacak.
- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Şırnak’ın Cizre ilçesindeki iftar programına katılacak.
-HDP milletvekili Ayhan Bilgen, AKP-Saray idaresinin dokunulmazlık darbesinin karşısında bir dayanışma zemini inşa edip, hukuki zeminde haklarını sonuna kadar savunacaklarını dile getirdi.
-Devrimci Gençlik İnisiyatifi farklı tarihlerde ağırlıkla İstanbul’da gerçekleştirilen eylemlerinin bilançosunu yayınladı.
- Aralarında seçilmiş Kürt siyasetçilerin de bulunduğu 187 kişi hakkında açılan "KCK Ana Davası" Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.
-Sanatçı Zülfü Livaneli, 'Daha büyük katliamların yaşanabileceği' uyarısında bulunan Livaneli, sanatçıların da seslerini çıkarmasını istedi.
- Sur’da devleti güçlerinin gerçekleştirdiği yıkımın ardından yeniden kapılarını açan Sur esnaflarından Kadir Karagöz, haklarını resmi kurumlarda değil mahkemelerde arayacaklarını söyledi.
- KCK Eğitim Komitesi üyesi Dicle Erzurum, AKP iktidarının Türkiye tarihinde erkek egemen tecavüz kültürünün zirveleştiği bir süreç olduğunu ifade etti.
-Mınbicli kadınlar, Rojava devriminin Suriye’de kadın ile özdeşleşen kalıpları parçaladığını ve tüm dünya kadınlarını etkilediğini söyledi.