GÜNDEM 2 MAYIS 2013
GÜNDEM 2 MAYIS 2013
GÜNDEM 2 MAYIS 2013
- ABDli insan hakları kuruluşu Freedom House tarafından yayınlanan 2013 Basın Özgürlüğü Raporunda Türkiye 197 ülke arasında 120. sırayı Kongo, Fiji, Liberya, Makedonya ve Seyşeller ile paylaştı.
- İşçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs’ta Avustralya Parlamentosu tarihi bir karar alarak Süryani ve Rumlara soykırımı yapıldığını oybirliğiyle kabul etti.
-26 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri yasasına muhalefet" ettikleri gerekçesi ile aralarında KESK Genel Başkanının da bulunduğu 47 sendikacı hakkında açılan davanın ilk duruşması Ankara Adliyesi'nde görülecek. KESK duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması yapacak. (09.00)
- İstanbul'da 1 Mayıs günü yaşanan polis terörü sonucu kafasına gaz bombası isabet eden 17 yaşındaki Dilan Alp ve 28 yaşındaki Serdar Gül kaldırıldıkları hastanelerde yaşam sawaşı weririrken, Kuzey Kürdistan ve Türkiye illerinde polis şiddeti protesto edilecek.
- İHD İstanbul Şubesi çağrıcılığında, 1 Mayıs günü polisin halka yönelik şiddeti Taksim Tramvay Durağı'nda yapılacak basın açıklaması ile protesto edilecek. (13.00)
- İstanbul'da polisin saldırısı sonucu yaralanan ve hayati tehlikesi devam eden Dilan Alp ve Serdar Gül için Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde basın açıklaması yapılacak. (13.00)
- Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu, İnsan Hakları Parkı'nda yapacağı basın açıklaması ile İstanbul'da yaşanan polis terörünü kınayacak. (18.00)
- Akil İnsanlar Komisyonu Doğu Anadolu heyeti, Grand Şaroğlu otelde STK ve kanaat önderleri ile ardından ise Dersim Üniversitesi'nde öğrenciler ve öğretim üyeleri ile bir araya gelecek. (10.30-13.00/15.00)