GÜNDEM 20 AĞUSTOS 2016
Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar
Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar
- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto eylemleri takip edilecek.
- Hesekê’de rejim güçleri ile YPG arasındaki çatışmalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.
- Hesekê’de beşinci gününe giren çatışmalara ilişkin bilgi veren YPG Komutanlarından Lewend Rojava çatışmaların Baas rejiminin tekçi faşist zihniyeti sonucunda başladığını ifade etti.
- Rejimin 3 günden bu yana Hesekê’de sivillere yaptığı saldırıların halkların ortak yaşamını hedeflediğini ifade eden Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi Kurucu Meclisi üyesi Ehmed Milhim, Baas’ın bu anlamda başarıya ulaşamayacağını söyledi.
- "Tüm Darbelere Karşı Çözüm Radikal Demokrasi" mitingi bugün Mardin’de gerçekleştirilecek.
- Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) bünyesinde görev yapan 19 uzman ve raportör, Türkiye’yi insan haklarına daha saygılı olması konusunda uyardı.
- Amed, Batman ve İstanbul’da kayıp aileleri haftalık eylemlerinde bir araya gelecek.
- Adıyaman Valiliği'nin her yıl Ağustos ayında düzenlenen geleneksel Zerban İnanç ve Kültür Festivali'ne dair aldığı yasak kararını tanımayacak olan Aleviler, bugün Zerban'da cem tutacak.
- Türkiye’de basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığını belirten Evrensel Gazetesi muhabirleri, basına yönelik baskı ve sindirme politikalarına tepki göstererek, ne olursa olsun özgür basının sesini kısamayacaklarını vurguladı.
- 23 Haziran’da Britanya’nın Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış kararının alındığı referandumun uygulanmaması için hukuki yollara başvuruluyor.