* Urfa'nın Hilvan ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 3'ü aðır 10 kişi de yaralandı.
* Newroz kutlamasına katılmak, Deniz Gezmiş’lerin fotoðraflarını taşımak ve 12 Eylül darbecileri yargılansın eyleminde bulunmakla suçlanan öðrenciler 225 yıl hapis cezası ile yargılanıyor. 5’i üniversite öðrencisi, tutuklu 7 kişi 29 Mayıs’ta Ankara’da yargıç karşısına çıkacak.
* Rusya, Ýstanbul’da önceki hafta düzenlenen ve Türk hükümetinin desteðiyle gerçekleşen sempozyumlarda Rusya karşıtı mesajlar verildiði gerekçesiyle Türkiye’ye protesto notası verdi.
* Tüm dünya tarafından Kürt olduðu kabul gören Selahaddin Eyyübi’nün Kürt deðil, 'ünlü Türk kumandanı' olduðunu iddia eden Türk Genelkurmay’ının Meclis’e gönderdiði Dersim belgelerinde, Dersimlilerin “ana Türk soyundan’’ geldiklerini ileri sürdü.
* Yıllarca gerillaya karşı her tür kirli savaş yöntemlerini kullanan Türk ordusu, 1998 yılında Beytüşşebap’ta esir düşen Ronahi kod adlı PKK gerillası Andrea Wolf’u yargısız infaz etmiş ve olay uluslararası mahkemelere intikal etmişti. O dönem alanda gerilla komutanı ve olayın tanıðı olan Şerif Fırat, “Mahkemeye tüm bildiklerimi anlatmaya hazırım” dedi.
* Gözaltında kayıplarla ilgili hukuki süreci takip eden avukat Gülseren Yoleri, devletin hala gerçekleri gizleme ve karartma amacında olduðu görüşünde. Avukat Yoleri, devletin gerçeklerle yüzleşmemesi nedeniyle kayıplarla ilgili dosyaların yeniden açılıp bir ilerleme saðlanabilmesi için hukuki mücadelenin yanı sıra sokak mücadelesinin de önemli olduðuna dikkat çekiyor.