GÜNDEM 30 MART 2013
GÜNDEM 30 MART 2013
GÜNDEM 30 MART 2013
-‘Başka bir dünya mümkün’ sloganıyla düzenlenen Dünya Sosyal Forumu’nda bir araya gelen halklar, topluluklar kültürlerini de paylaşıyor.. (İzlenim)
-90'lı yıllarda Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde Mehmet Zeki Yılmaz bir sabah işlettiği bakkal dükkânından yüzleri maskeli 6-7 kişi tarafından zorla bir dolmuşa bindirilerek kaçırıldı. O dönem 31 yaşında olan Yılmaz’ın cesedi dört gün sonra Yüksekova'ya bağlı Manis (Dilektaşı) Köyü yakınlarında tanınmayacak halde bulundu. Yılmaz'ın eşi Kubar Yılmaz (48), faillerin bulunması ve cezalandırılması talebiyle ikinci kez dava açmaya hazırlanıyor.
-Olağanüstü Kongresi'ni 6 Nisan'da toplama kararı alan DİSK'te şimdilik iki aday var: Genel sekreterlikten istifa eden Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko.
-DTK Eş Başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk DTK binasından basın toplantısı gerçekleştirecek. (13.00)
-HDK Ankara yürütmesi, Kızıldere direnişinde yaşamını yitiren on'ları anmak amacıyla Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in de katılımıyla Batı Sineması'nda etkinlik düzenleyecek. (15.00)
-Ankara 68’liler ve Devrimci 78’liler Federasyonu, 41'inci yıldönümünde Kızıldere'de katledilen devrimcileri Karşıyaka Mezarlığı 2 Nolu kapıda bir araya gelerek devrimcilerin mezarı başında gerçekleştirilecek tören ile anacak. (13.00)
-İstanbul Kağıthane’de BDP İlçe Örgütü Kahramanlık Haftası etkinliği gerçekleştirilecek. (13.00) Başakşehir’de ise yürüyüş düzenlenecek. (18.00)
-DİKASUM, Sümerpark'ta "Erken evlilik" konulu iki gün sürecek olan çalıştay düzenleyecek. (10.00)
-İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" sloganı ile 216'ıncı haftada kayıplarının akıbetini sormak için Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde bir araya gelecek. (12.00)
- İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları tarafından Gülistan Caddesi'nde bu haftada "Kayıplar bulunsun failleri yargılansın" diyecek. (12.00)
-Her Cumartesi bir araya gelen kayıp yakınları Cizre’de de bu hafta kayıplarının akıbetini soracak. (12.00)
-Her hafta "Failler belli kayıplar nerede?" pankartıyla faili meçhul cinayetlerle katledilen ve kaybedilen yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri, 412'inci haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelecek. (12.00)
-Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), 6. Genel Kurulu'nu Petrol-İş Sendikası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirecek.