GÜNDEM 7 EYLÜL 2016

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı gerçekleştirilen eylemler takip edilecek.

- Kürt siyasetinin tüm bileşenlerinin katılımıyla "Öcalan ile görüşme" talebiyle Amed'de başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi takip edilecek.

-Şengal Diaspora Meclisi yönetiminin Kürt Halk Önderi’yle acilen görüşülmesi ve Şengal’in statüsünün tanınması amacıyla başlattığı açlık grevi 15’inci gününde.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumunun üzerindeki belirsizliğe dikkat çeken PÇKS yetkilisi Hiseyin El Ali, Kürt halkının bir an önce netleşme sağlanmasını beklediğini söyledi.

- Cerablus’ta Türk ordusunun başlattığı işgal operasyonu ve Minbic cephesinde yaşanan gelişmeler takip edilecek.

-Türkiye Sol Hareketinin öncü kadrolarından Teslim Töre,  Öcalan’a yönelik tecritte ısrar politikasının doğuracağı sonucun Erdoğan için büyük bir yıkım ve yenilgiden ibaret olacağını söyledi.

-Colemerg’de fedai eylem gerçekleştiren Xebat Aktepe, arkasında bıraktığı mektubunda “Benim için bedenimin her parçası Nûsaybîn, Sûr, Cizîr’dir” sözleriyle eyleminin gerekçesini açıkladı.

-Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye ve Kürdistan’daki ağır hak ihlalleri tartışıldı. Konferansta konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, artık 40 milyon nüfuslu bir halkın yönetime katılma hakkının tartışılması gerektiğini söyledi.