'Güneş, mücadele ettiğimiz için bırakıldı'

Polisin kaçırdığı Gökhan Güneş, gözleri kapalı bir şekilde bırakıldı. Ailesi ve yoldaşları, "Mücadele kazandı" mesajını verdi.

Polisler tarafından kaçırılan işçi Gökhan Güneş'in 138 saat sonra gözleri kapalı bir şekilde bırakılmasına ilişkin ailesi, arkadaşları, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatları, Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. “Siz kaçırdınız, biz aldık" pankartının açıldığı açıklamada, muhaliflere dönük saldırılara dikkat çekilerek, birlikte mücadelenin öneminde vurgu yapıldı.

'MÜCADELE ETMESEYDİK BULAMAZDIK'

ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, "Yoldaşlarımızın kaçırılmasına, kaybedilmesine, faşizmin bu ülke topraklarında hakimiyet kurmasına izin vermeyeceğiz. Onlar kendi karanlıklarında hapsolmaya devam edecekler. Bu ülkenin aydınlığı bizleriz ve mücadelemiz zafere ulaşana dek karşılarındayız” dedi.

Güneş’in halası Zübeyde Güneş, "Arkadaşları, avukatlarımız, yoldaşları olmasaydı onu bırakmazlardı. Mücadele ettik ve Gökhan’ı aldık" diye belirtti.

ÖHD İstanbul Şubesi Eşbaşkanı Avukat Eylem Kayaoğlu da "Zaman aşımı ve cezasızlık politikaları ile ödüllendirilenler son birkaç senede açıkça iktidar ve ortakları tarafından korunan JİTEM artıklarının bugün yeniden hortlaması tesadüf değildir. Darbe girişiminden bu yana baskıcı rejim muhaliflere gözdağı vermekte 1990’lı yılları aratmamaktadır” dedi.

Kayaoğlu, baskılara boyun eğmeyeceklerinin altını çizerek, bu toprakları faili meçhullerin ülkesine çevirmelerine izin vermeyeceklerini ekledi.