Güney halkı: İşgalcileri kovalım!

Güney Kürdistan halkı, işgalci Türk devletini kendi topraklarında istemediklerini belirterek, "İşgalcileri kovalım" çağrısı yaptı.

Güney Kürdistan’da yaşayan ve Türk işgalciliğini değerlendiren A. O., "Biz Kürt halkı olarak bugüne kadar hiçbir halka zulmetmedik, Türk devleti ne istiyor bizden! Terk etsin topraklarımızı" dedi.

“Ben tüm Kürtlere sesleniyorum, nerede olursak olalım Kürtlerin birbirini öldürmesi kimseye fayda sağlamaz" diyen A.O., şunları söyledi:

"Kürtler sürekli barışın kavgasını verdiler, barış istediler. Yeryüzüne şu ana kadar 125'ten fazla peygamber geldi. O peygamberlerin hepsi gidip Allah katına yalvarsalar da Türkler, Kürtlerle kardeş olmaz. Türklerin tarihini herkes biliyor. Kürt halkına karşı nasıl yaklaştıklarını herkes biliyor, herkes her gün tanık oluyor. İran’ın tarihini herkes biliyor ve herkes hemen hemen her gün Kürtlere nasıl yaklaştıklarını biliyor. Yüz yıllardır Kürtler bu topraklardadır, bir kere bile başka, farklı bir halka ne saldırdı ne de zulmetti... Ne Araplara, ne Türklere ne de Farslara, Acemlere ne işkence ne de zalimlik yapmıştır. Ama Kürtler hep sürgün ediliyor, hep öldürülüyor. Niçin Kürtlerin dili serbest kalmasın, köylerinde sürgün edilsinler?

'KADERİMİZ DEĞİL'

Şimdi köyümüzde, Pırbula’da, Nizor’da, Ewlehe’de, Keşan'da Türk işgalcileri var. Bize bir faydası yok, toprağımıza bir faydası yok. Niçin gelip yerleşiyor, her gün toplarla vuruyorlar... Kendileri de zarar görüyor bundan, biz de görüyoruz. O kadar top atacağına, o kadar masrafı toprağımızı yıkmak için yapacağına, bu kadar askeri, çeteyi toprağımıza yerleştireceğine Kürtlerin halklarına dair bir şeyi yapsaydı daha büyük bir fayda olurdu. Siz hiç Kürdün başka bir halka ait toprağını sömürdüğüne tanıklık ettiniz mi? Yıllardır Kürtlerin katliamı, sürgünü meşhur hale geldi. Rojava’da, Serêkaniyê savaşında küçük bir erkek çocuk kimyasallarla öldürüldü, herkesin canı yandı. Kürtlerin birbirinden farkı yoktur. Ha İran’da kalan bir Kürt, ha Türkiye’de kalan bir Kürt, hiçbir farkı yoktur. Kürtler her yere dağılmış, şimdiye kadar ve yıllardır böyle. Sürgün ve katliam bizim kaderimiz değildir.

'PKK DEĞİL, TÜM KÜRTLER HEDEFTE'

Biz hepimiz birbirimizi öldürsek bile Türkiye bir şey demez, biz hepimiz birbirimizi öldürsek bile Bağdat bir şey demez. Olan yine bize olur. Kimse sanmasın ki Türkiye, PKK için Güney’e geliyor. Kimse kandırmasın kendini. Seyit Rıza PKK miydi, Şeyh Sait PKK miydi, Zaxo’da, Duhok’ta her gün tutuklanan insanlar PKK miydi? Kimse kandırmasın kendini ve tüm Kürtler bu gerçeğin farkındadır. Hepimiz el ele verelim ve işgalcileri kovalım."