Halep’te ateşkeste yeniden uzlaşıldı iddiası

Rejim karşıtı grupların yenilgiye uğradığı Halep’te silahlı grupların ve sivillerin tahliyesine ilişkin yeni bir uzlaşıya varıldığı duyurulurken, bu bilgi Şam’a yakın kaynaklardan henüz teyit edilmedi.

AFP’ye konuşan bir ‘muhalif grup üyesinin’ iddiasına göre, Rusya ve Türkiye aracılığıyla yapılan görüşmelerde 15 bin kadar sivilin tahliyesinde uzlaşıldı. Bu kapsamda kentin güneyindeki 2,5 kilometrekarelik alandaki binlerce kişinin tahliyesinin sabah saatlerinde başlaması gerekiyor.

Ancak bu bilginin Şam rejimine yakın kaynaklarca henüz doğrulanmaması dikkat çekiyor.

Halep’te Salı akşamı varılan anlaşmaya rağmen dün çatışmaların yaşanmaya devam ettiği bildirilmişti.

Rus Interfax ajansı ise, Halep’ten Salı akşamından dün gece saatlerine kadar 2 bin çocuğun da aralarında olduğu 6 bin kadar sivilin ‘muhalif’ olarak adlandırılan grupların elinde kalan dar alandan tahliye edildiğini duyurdu.