Hamburg ve Nürnberg'de Rojava Devrimi kutlandı

Rojava Devrimi’nin 10’uncu yıldönümü dolayısıyla Almanya’nın Hamburg ve Nürnberg kentlerinde kentlerinde kitlesel kutlamalar yapıldı.

Kutlamalardan biri cumartesi günü, Hamburg’un Sternschanze semtindeki Rote Flora kültür merkezi önünde gerçekleşti.

Kürtler ve dostlarının katıldığı kutlama, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Etkinlikte bir konuşma yapan  PYD temsilcisi Zozan Derik Rojavada gerçekleşen devrimin sadece Kürt halkının değil ilerici tüm insanlık ailesinin ortak emeği oldugunu söyledi.

Devrimde 12 bin insanın şehit olduğunu ve 18 bin kişinin yaralandığını belirten Zozan Derik, devrimin korunması ve geliştirilmesi için bütün Kürdistanlıların üzerlerine düşen yurtseverlik görevlerini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Kuzey Almanya’daki Kürdistanlıların en büyük çatı örgütü olan FED-DEM temsilcisi İhsan Varto, Rojava devriminin ilhamını ve gıdasını 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu şehitlerinden aldığını ifade etti.

İnsan hakları aktivisti Alman yazar Anja Flach, Rojava’da büyüyen ve tüm insanlık için adeta abide olan devrimin bugün de başta Erdoğan rejimi olmak üzere bölgedeki güçlerin tehdidi altında olduğuna dikkat çekti.

Flach, Avrupa devletlerinin de Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a askeri ve ekonomik olarak yardım ettiğini hatırlatırken, bu yardımın kesilmesi gerektiğini söyledi.

Etkinlikte Jiyan Qamışlo, Rafa Kurd ve Koma Efrîn folklor grubu sahne alırken, yemek ve kıyafet stantları da yer aldı.

Etkinlikte ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için imza toplandı.

NÜRNBERG

Almanya'nın Nürnberg kentinde aynı amaçla bir kutlama gerçekleşti.  Villa Leon meydanında düzenlenen kutlamada Rojava devrimi öncülerinin posterleri ile PYD, YPG, YPJ bayrakları asıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı kutlamada sık sık, "Bijî Şoreşa Rojava", "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.

Kutlamada yapılan konuşmalar ardından Seyda Perinçek ve Şerif Omari sahne alarak direniş şarkıları seslendirdi. Kutlama halaylar ve sloganlarla sona erdi.