Hamburg’da tecride karşı sokak performansı sergilendi

Almanya’nın Hamburg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tecride dikkat çekmek amacıyla bir sokak performansı sergilendi.

Her gün ‘Öcalan’a özgürlük’ talebiyle eylemde olan Kürdistanlılar ve dostları, Cuma akşamı Hamburg Ciwanen Azad öncülüğünde Mönckebergstrasse’de toplandı. Eylemciler adına yapılan açıklamada, uzun süredir Öcalan’dan haber alınmaması son derece kaygı verici ve kabul edilemez olduğu belirtildi. Ardından tecrit durumunu simgeleyen bir performans sergilendi.

Gösterisi sırasında yaşanan faşistlerin provokasyon girişimlerine rağmen, performans büyük bir ilgi ile izlendi. Gençlerin çektiği halayların ardından Hamburg Ciwanen Azad temsilcisi Cumartesi günü saat 15.00’te Osterstrasse’de başlayan kitlesel yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

 

...