‘Hayali seçmen bahanesiyle korku empoze ediyorlar’

'Hayali seçmen’ avına düşen AKP’nin görevlilerinin evine 3 defa gittiği Abdurrahman Oğuz, "Korku empoze etmeye çalışıyorlar. Birden fazla kez evrak imzalatıyorlar" dedi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimin sonuçları AKP’yi memnun etmedi. Mazbata krizinin yaşandığı bugünlerde de hükümet tarafından yenilgi kabul edilmeyerek, geçersiz oyların sayılması ve seçimin yeninden yapılması fikri gündemde. 

İstanbul’ın Büyükçekme ilçesinde AKP’nin talimatı üzerine savcılık tarafından çıkarılan izinle polislerce seçmen avına çıkıldı. Bu seçmenlerden biri de ilçede oturan Abdurrahman Oğuz oldu. Oğuz’un evine 3 defa gelinerek, ‘gerçek’ seçmen olup olmadığı soruldu. Bu durumu ajansımıza değerlendiren Oğuz, uygulamayı taciz olarak yorumladığını belirtti. 

‘İMZALAMAZSAM BAŞIM AĞRIRMIŞ!’

Oğuz, ilk olarak 7 Nisan Pazar günü polislerin evine geldiklerini aktardı. Oğuz, şunları söyledi: “Pazar günü sabah kapım çalındı. Eşim kapıyı açtığında polislerin geldiğini ve beni istediklerini belirtti. Kapıya gittim. Kimlik tespitinden sonra bana ne zamandan beri bu adreste oturduğumu sordular, ben de 6 aydır bu adreste oturduğumu anlattım. ‘Neden bu bilgileri istiyorsunuz' dediğimde de ellerinde bulunan kağıdı gösterip savcılığın böyle bir soruşturma başlattığını söylediler. Usulsüz seçmen arıyorlarmış. Biz evde üç seçmeniz, evrakı imzalayıp gönderdik. Salı günü yeniden geldiler. Evde kimse yoktu. Kızıma eşimin ve benim iş adresimizi sormuşlar. Israrla özel hayatımız ile ilgili bilgileri istemişler. Dün sabah yeniden geldiler. Bu sefer de evde yaşayan diğer insanların, yani çocuklarımın kimlik bilgilerini sordular. Evrakı imzalamıştık, yeniden bize evrak imzalatmak istediler. 'İmzalamam' dediğimde de 'başınız ağrır' diye çıkıştılar.”

'SONUN BAŞLANGICI OLDUĞUNU BİLDİKLERİ İÇİN...'

Bir apartmanda oturduklarını söyleyen Oğuz, komşularının da bu durumdan rahatsız olduklarını anlattı. Oğuz, “Bu bir tacizdir. Üç defa neden bir eve gidilir? ısrarla kapıma gelmeleri yaşam hakkıma karşı bir müdahaledir. Komşularımın gözünde başka bir algı yaratılmasından çekindik. Bunu seçimlerin kaybedilmesine bağlıyorum. İktidarın son 17 yıllık iktidarını kaybetme güdüsü ile böyle şeyler yaptığını düşünüyorum. AKP için bu bir hezimet oldu. Bu hezimeti bizden çıkarmaya çalışıyorlar. Bu yaptıkları utanç vericidir. Demokratik olarak oy verdik ve görevimizi yerine getirdik. Onlar, bunu kendileri için sonun başlangıcı olarak görüyor” dedi. 

'SEÇİM YENİLENMEMELİ ÇÜNKÜ HİLE PLANLIYORLAR'

Seçim sonuçlarını da değerlendiren Oğuz, “Bu seçimin yenilenme konusunda da ben olası bir tekrar seçimde yeniden bir hezimetin oluşacağını düşünmüyorum. Şu anda yaptıkları bu uygulamalarla insanlar üzerinde bir korku yaratıyorlar ve çeşitli hilelerle de bu korkuları hayata geçireklerdir. Ön hazırlık yapıyorlar. Halkın da iradesinin peşinden gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu seçim yenilenmemeli çünkü zaten oy verdik ve kazandık. Herkesin de bu minvalde yaklaşması gerekiyor” diye konuştu.