HBDH Akşehir’deki eylemi üstlendi

HBDH, Konya Akşehir’de askeri malzeme yüklü 8 araçlık askeri konvoyun 10 Ağustos günü imha edildiği eylemin güçleri tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH), 10 Ağustos’ta Konya‘nın Akşehir ilçesinde seyir halinde olan mühimmat yüklü 8 araçlık askeri konvoyun HBDH Alişer Xelikan, Ulaş Bayraktaroğlu ve Bayram Namaz intikam birimlerince imha edildiğini açıkladı.

HBDH, "Bölge halklarının özgürlüğünün önündeki en büyük tehdit olan işgalci AKP-MHP faşist blokunun sınır hattına yönelik işgal hazırlıkları kapsamında bölgeye takviye amaçlı sevk edilen askeri konvoy hakkında istihbari bilgilere ulaşan birimimiz, güzergah ve geçiş saati bilgilerine uygun olarak hazırlıklarını yapmış ve başarılı bir biçimde hedefini imha etmiştir. Seyir halinde gerçekleşen patlamalar sonucu araçlarda bulunan askerlerin akıbetide, tıpkı Reyhanlı’da ki gerçekler gibi iktidar tarafından gizlenmektedir. Çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğu birimlerimiz tarafından tespit edilmiştir.

Birimlerimiz başarılı biçimde üslerine dönmüşlerdir” dedi.