HBDH milisleri, AKP'li fabrikayı yaktı

HBDH Sakine Cansız İntikam Milisleri, Bursa’da sahibi AKP’li bir fabrikayı yaktı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Sakine Cansız İntikam Milisleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "10 Ocak 2021 günü sabah 10:00 civarında Bursa Kestel ilçesinde yer alan çeşitli isimlerde satış mağazaları bulunan Gülcihan Koltuk AŞ’ye ait üretim fabrikası ateşe verilmiştir. Hedef aldığımız fabrikanın sahipleri ideolojik ve ekonomik olarak AKP’nin faşist hücrelerinden biridir" denildi.

'HALK YOKSUL, AKP ÇETELERİ ZENGİN'

"Halklar yoksullaşıyor, AKP çeteleri zenginleşiyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da kaydedildi:

'KAPİTALİZM YIKILMADAN ÖZGÜRLEŞİLMEZ'

"Onlar bu zenginliği alınteri ile değil sömürü ve sömürgecilikle, bizim olanı çalarak sağlıyor. İşçiyi kölece çalıştıran, üretim araçlarını elinde bulunduran bu sınıflar iktidarın ve devletin gerçek sahipleri olarak ülkeyi, doğayı, emeği yağmalayarak zevk-i sefa sürüyor. Onlar içeride emeği, dışarıda Kürdistan coğrafyasını yağmalıyor. Rojava’da işgal ettiği topraklara şimdi de Eyn-İsa ve Til-Temir bölgelerini ekleyerek sömürgeciliği sürdürmek istiyor.
HBDH bu faşist sömürgeci iktidara karşı Türkiye ve Kürdistan halklarının birlikte kurtuluşu için mücadele ediyor, savaşıyor. Türkiye işçi ve emekçileri paranın egemenliği olan kapitalizmi yıkmadan özgürleşemeyecektir. HBDH sınıfsız ve sömürüsüz bir ülke için işçilerin- emekçilerin yönettiği bir dünya için savaşıyor. Kürt halkını sömürgeleştiren, yaşadığı her coğrafyaya işgal seferleri düzenleyen, dilini, kimliğini soykırıma uğratarak imha etmek isteyen bu faşist iktidar yıkılmadan ne Kürt halkı, ne Türkiye işçi sınıfı özgür olamayacaktır. Faşist iktidar halkları birbirine düşmanlaştırarak, işçileri bölerek iktidarını koruyor. HBDH halkların eşit ve özgür yaşayacağı bir ülke için savaşıyor.
'Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız' devrimci seferberlik hamlesi sömürüyü ve sömürgeciliği yok etmek üzere Türkiye işçi sınıfı ve ezilen Kürt halkının birleşik devriminin seferberliğidir. Bugün Türkiye’de faşizme öfkesi bilenmiş ve ondan topyekûn kurtulmak isteyen kim varsa yeri yanımızdır.
Eylemimiz Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez’ in özgürlük düşüne ve kavga iradesine bağlılığın göstergesidir."