HBDH milisleri Mersin’de baz istasyonunu imha etti

HBDH Cebrail Günebakan Milisleri, Suruç katliamının hesabını sormak için Mersin’de bir baz istasyonuna sabotaj eylemi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

HBDH Cebrail Günebakan Milisleri yaptığı yazılı açıklamada “Mersin/Akdeniz’de Suruç Katliamı’nın hesabını sormak için bir baz istasyonuna sabotaj eylemi gerçekleştirdiklerini” duyurdu.

Açıklamada, “24 Temmuz günü gece saatlerinde gerçekleştirilen eylemle alev alan baz istasyonu tamamen kullanılamaz hale getirildi” denildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Faşist devletin başı, IŞİD acımasızca Kobanê’ye saldırırken ‘düştü düşecek’ diye müjdeler veriyordu kendi kitlesine. Ama Kobanê düşmedi! IŞİD yenildi, Rojava’dan silindi, Kobanê ise Rojava Devrimi’nin Stalingrad’ı olarak dimdik ayakta kaldı. İşte bunun hıncı ve öfkesiyle Kobanê’ye yardım götüren gencecik insanlarımıza hunharca saldırdılar. Suruç’ta otuz üç genç yoldaşımızı katlettiler, 100 aşkın insanımız yaralandı, sakat kaldı. Katliamın tetikçileri IŞİD’li canilerdi ama emri verenler, faşist devletin en tepesindekilerden başkası değildi.

Bu katliamla sadece Kobanê’nin intikamını almak değildi dertleri. Halkımızın yüreğine korku düşsün istediler. Kimse meydanlara, sokaklara çıkmasın dediler. Ama başaramadılar. İşçi ve emekçiler, yoksul halkımız her yerde hakkını arıyor, eylemler yapıyor, birleşik devrimin bayrağını taşıyor. Emekçi halklarımızın bağrından çıkan birleşik devrim milislerimiz, faşist devlete her yerde meydan okuyor, onun katliamlarının hesabını soruyor.”