HBDH milisleri Van’da 11 araç yaktı

HBDH Kadri Ekici Milisleri, Türk devletinin Zaxo’da gerçekleştirdiği katliamın hesabını “Van’da bir sabotaj eylemi ile sorduklarını” bildirdi.

HBDH Kadri Ekici Milisleri yaptığı yazılı açıklamada 23 Temmuz günü gece yarısı, Van’ın Tuşba ilçesinde “devlete ait bir yediemin otoparkına sabotaj eylemi” gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Açıklamada, “Yüksek duvarlarla çevrili otoparka özel bir yöntemle gerçekleştirilen sabotaj eylemi sonucu 11 araç tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi” denildi.

 HBDH milisleri ayrıca şunları belirtti:

“Faşist devlet, hem Türkiye hem de Ortadoğu halkları için zulüm ve katliamın diğer adı olmaya devam ediyor. “Her an sınır ötesi operasyon başlatabiliriz” diye tehditler savuran faşist Erdoğan bu saldırılarla halkların direnme gücünü kıracağını ve Zaxo’dan Rojava’ya kadar her yeri işgal edebileceğini sanıyor. Ancak halklar direnmeye, faşist iktidara nefret kusmaya ve ondan hesap sormaya devam ediyor. Milislerimiz de gerçekleştirdiği eylemlerle faşist devlete “onun cephe gerisini” alev topuna çevireceğini gösteriyor.

İşgal saldırılarından sonuç elde edemeyerek katliamlarla halka zulmeden faşist iktidarın Zaxo’ya yönelik saldırısına her yerden cevap olacağız. 2’si çocuk 9 kişinin ölümüne sebep olan bu katliam bütün halklara yönelik bir katliamdır. Türk, Kürt, Arap, Hristiyan, Şii, Sünni bütün halklar işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı koymalı, onun kurumlarını hedef almalıdır. İşgalci Türk devleti ancak, kendisini çok güçlü sandığı alanlarda yenilgiye uğrarsa yıkılabilir. 

Zindanlar, saraylar, karargahlar... onların kendilerini en güçlü ve güvende sandığı yerlerdir. Bizler de zindanda direnerek faşizmi yenen Kadri Ekici Milisleri olarak birleşik devrimin bayrağını faşizmin burçlarına dikiyoruz. Faşizmin ‘her yerde katliam’ anlayışına karşı bizler, ‘her yerde direniş’ parolasıyla Zaxo ve bütün katliamların hesabını soruyoruz!”