HBDH: TSK’nın göz bebeği ROKETSAN’ı Ankara’da vurduk

HBDH, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde Türk ordusuna bağlı bir kuruluş olarak roket ve füze üretimi gerçekleştiren ROKETSAN üretim fabrikasına yönelik düzenlenen eylemi üstlendi.

İnternet sitesinde yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Tekoşer Gever İntikam Birimleri ROKETSAN’a yönelik düzenlenen eylemi üstlendi.

HBDH, açıklamasında eylemin Tekoşer Gever İntikam Biri tarafından özel bir teknik ile düzenlendiğini de kaydetti:

“Ankara Elmadağ ilçesinde bulunan TSK’ya bağlı bir kuruluş olarak roket ve füze üretimi gerçekleştiren ROKETSAN üretim fabrikası 07.04.2020 (bugün) 14:30 sularında HBDH Tekoşer Gever İntikam Birimi tarafından özel bir teknik ile vurulmuştur. Yaşanan patlamada üretim tesisinin bir bölümü ve roket yapımında kullanılan hammadde deposu tamamen imha edilmiştir. Birimimiz tarafından ölü ve yaralı olduğu gözlemlenmiş ancak sayısı netleştirilememiştir. Güçlerimiz bölgeden ayrılarak üslerine intikal etmek üzere güvenlik noktamıza kayıp vermeden ulaşmıştır.

‘AKP-MHP YOKSUL HALKLARI ÖLÜME TERK ETMEKTETİR’

AKP-MHP faşizmi ve bugün onların temsil ettiği kapitalist sistem halkların, emekçilerin, kadınların, doğanın en büyük düşmanıdır. Koronavirüs karşısında saraylarını ve bir avuç patronu korumaya alan iktidar, tüm yoksul halkları ölüme terk etmektedir. Yoksul halkları, emekçileri zorla işe göndermekte, boşalttıkları hazineyi ve yağmaladıkları kaynakları saraylarına, savaşa, işgale ve cihatçı çetelere yatırmaktadırlar. Bugün Türkiye ve Kürdistan emekçi halkları bilmelidir ki, hükümet sizden çaldıklarının bir kuruşunu bile salgına rağmen size harcamamakta ve halen Libya’da, İdlib’de, Rojava’da, işgalcilik hayalleri içerisinde asker ve silah sevkiyatı yapmaktadır.

Erdoğan dünya liderliği, AKP-MHP faşizmi bölgesel güç rüyalarına yatarken, mazlum savunmasız halklara güç gösterileri yaparken sadece koronavirüs bile acizliklerini, çaresizliklerini ortaya serdi. Bir sağlık maskesini dahi dağıtma organizasyonunu yapamayan bir iktidar, her gün yüksek teknoloji uydularından bahsetmekte, lazer teknolojileri ile övünmekte, füzelerinin, İHA’ların, SİHA’ların önünde poz vermekte. Ancak hep birlikte gördük ki; gün ortasında başkentin göbeğinde servetler harcadıkları yerler korumasız, o çok ileri teknolojik füzeleri üretenler, güçlerimiz karşısında çaresizdir.

Bugün Kürdistan Özgürlük Savaşçılarına ve Türkiye Devrimci Güçlerine yönelik kıyasıya bir saldırı sürdüren AKP-MHP faşizmi her gün, her dağı taşı bombalayarak zafer naraları atmaktadır. Çünkü faşizmin ve sömürgeciliğin en büyük tehdidi bugün birleşik mücadelemiz ve onun gerilla gücüdür. Gerilla güçlerimiz karşısında karada varlık sürdüremeyen faşizm, sadece hava saldırı ile ayakta kalabilmektedir. İşgalci TSK’nın 20 Ağustos 2019 günü hava saldırısı sonucu gerilla sahalarında ölümsüzleşen bileşenlerimizden PKK Komutanı Tekoşer Gever roket saldırısı sonucu şehit düşmüştür. Komutan Tekoşer Gever aynı zamanda insanlık düşmanı AKP destekli DAİŞ çetelerinin bölgede yok edilmesinde bizzat görev yapmış bir komutandı. HBDH olarak tüm şehitlerimizi saygıyla andığımızı belirtir, mücadelelerini zafere taşıyacağımızı bir kez daha ilan ederiz. Sahalarımıza ve yoldaşlarımıza yönelik roket saldırılarına misilleme olarak, füze üreticisi, TSK’nın gözbebeği ROKETSAN’ı Ankara’da vurduğumuzu duyuruyoruz.”