HDK: İktidar saldırıları başlattı, Ankara'da katliam oldu

HDK, Ankara Katlamı'ndan sorumlu olan tek bir devlet görevlisinin bile yargılanmadığına dikkat çekerek, protestolara katılmaya çağırdı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Ankara Katliamı'nın 3'üncü yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

103 kişinin yaşamını yitirdiği ve 500’ün üzerinden kişinin ise yaralandığının hatırlatıldığı açıklamada, “Acımız ve öfkemiz ilk günkü kadar taze. Toplumun vicdanında ve yüreklerde derin yaralar açan bu katliamın faillerini ve arkasındaki güçleri katliamın 3’üncü yılında bir kez daha lanetliyoruz” denildi.

'İKTİDAR PROVOKASYON VE SALDIRILARI BAŞLATTIKTAN SONRA...'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Katliama ön gelen ve 2013-2015 yılları arasında süren ‘barış ve demokratik çözüm’ için müzakereler dönemi, topluma rahat bir nefes aldırttığı gibi halkların barış umudunu yeşertmiş, özgürlük ve demokrasi taleplerini yüksek sesle dillendirmelerini sağlayacak bir iklim yaratmıştı. Ancak sürece ilişkin yegâne barometresi, onlara mutlak iktidar yolunu açacak oylar olan AKP/Erdoğan iktidarı, yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde umduğunu bulamamış, ‘mutabakatın buzdolabına kaldırılması’nı Ağrı provokasyonu ve 7 Haziran seçimleri arifesinde gerçekleşen HDP’ye yönelik bombalı saldırılar izlemişti.”

'10 EKİM ETKİNLİKLERİNDE BULUŞALIM'

Faillerin emniyet/MİT mensupları tarafından izlendiğinin açığa çıktığının vurgulandığı açıklamada, şunlar da ifade edildi:

"Ne var ki, bir tek kamu görevlisi, bir tek polis memuru, bir tek emniyet müdürü bile yargılanmadı. Ancak hafızamızın nisyan ile malul olduğunu sananlara bir kez daha sesleniyoruz; bu katliamın perde arkası aydınlatılana, ihmali veya desteği olan tüm yetkililer yargı önüne çıkartılıp cezalandırılıncaya kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

Halkların Demokratik Kongresi olarak, katledilenlerin hesabını sormak ve sorumluların yargılanmasını sağlamak için 10 Ekim Katliamını protesto eylemleri ve barış şehitlerini anma etkinlerinde orada olacağımızı ilan ediyor; barış ve demokrasiden yana tüm güçleri etkin olarak katılmaya çağırıyoruz."