HDP: 5 işçiyi AKP'nin sorumsuzluğu öldürdü

HDP, Kocaeli'de yaşamını yitiren 5 işçinin ölümünden AKP'nin sorumlu olduğuna dikkat çekerek, "AKP döneminde Türkiye, iş cinayetlerinde dünya genelinde 3., Avrupa’da ise 1. olmuştur" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Emek Masası Çalışmaları Grubu Sözcüsü Hüseyin Taka, Kocaeli'deki iş cinayetine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. 
Taka, "Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde, çevresinde de fabrikalar bulunan büyük bir alana kurulu dört katlı tekstil fabrikası ve lojistik deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkması sonucu fabrikanın üçüncü katında mahsur kalan dört işçi ile yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir işçi yaşamını yitirdi" bilgilerini verdi.

'AKP SERMAYE LEHİNE ÇALIŞIYOR'

5 işçinin ihmalkârlık ve sorumsuzluk sonucunda canlarını yitirdiklerine dikkat çeken Taka, şöyle devam etti:
"Ayrıca belirtildiği üzere yaşamını yitiren işçiler arasında mülteci/göçmen konumunda olanların da bulunduğu, halihazırda usülsüzlüğü ve yasa tanımazlığı ile ustalık mertebesine erişmiş olan AKP iktidarının kayıtdışılığı da sermayenin lehine normalleştirdiği açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

'TÜRKİYE, DÜNYADA 3. SIRADA'

Her fırsatta işçi düşmanlığı yapan ve bunu gizlemeyen AKP iktidarı, muktedirliğinin ve sermaye ile olan gayri nizami ilişkisinin sonucunda iş cinayetleri adeta olağanlaştırılmış, patronlar cinayetlerden dolayı hesap vermez hale gelmiştir. İşçi örgütlenmelerini darmadağın eden ve yerlerine kendisine bağlı sendikalar ikame eden AKP döneminde Türkiye, iş cinayetlerinde dünya genelinde 3., Avrupa’da ise 1. olmuştur.

'BÖYLE DEVAM ETMEYECEK'

AKP’nin derdi işçiler, emekçiler değil aksine rant ve sermayedir. Elbette bu böyle devam etmeyecek. Bu saltanat bitecek. Tüm bu cinayetlerin sorumluları hesabını verecek. İnsanca yaşam ve insanca çalışma koşulları için mücadelemiz sonuna kadar sürecek."