HDP: İktidar yıkım projelerini sürdürüyor

HDP Ekoloji Komisyonu, "İktidar, ekolojik yıkım projelerini Cumhurbaşkanı onayı ve yetkisiyle gerçekleştirmektedir. Bütün ekolojik yıkım projeleri durmalı" dedi.

HDP Ekoloji Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Bütün ekolojik yıkım projeleri durmalı, onaylanmış projeler iptal edilmelidir" denildi.

'ÇEVRE FELAKETİNE İMZA ATILDI'

Açıklamada, "Kanal İstanbul ihalesini 'evde kal' çağrılarının eşliğinde yine büyük bir aymazlıkla gerçekleştiren iktidar, Türkiye’nin farklı illerinde de hız kesmeden ekolojik yıkım projelerini Cumhurbaşkanı onayı ve yetkisiyle gerçekleştirmektedir" denildi.
Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"28 Mart’ta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla da Mersin’de büyük bir çevre felaketine imza atılmıştır. Mersin’in Karaduvar ilçesi ve çevresinde plastik (plopropilen) üretecek olan fabrikaların kurulmasına Cumhurbaşkanlığı onayıyla yol verilmiştir. Yarım asır önce sanayi tesisleriyle başlayan çevre felaketi bu kez çok daha büyük bir çevre kıyımına yol açacak; insan sağlığına ve tüm ekosistemi tehdide dönüşecektir.
Bu karar, yangından mal kaçırırcasına ve bu kritik dönem fırsata çevrilerek alınmıştır. Bu fabrikaların açılmasıyla, Karaduvar ilçesinde Tarım, Balıkçılık ve doğa büyük zarar görecek, zamanla yok olacaktır."