HDP: İsrail-Filistin sorununun çözümü müzakeredir

HDP, "İsrail-Filistin arasındaki sorunların çözüm yolu diplomasi, diyalog ve müzakeredir" dedi, uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu.

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son bilançoya göre 10’u çocuk olmak üzere toplam 28 Filistinli katledildi ve 128 kişi yaralandı. Bu saldırıları bir kez daha kınıyor, Filistin halkına ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz" denildi.

TARAFLARA VE ULUSLARARASI KAMUOYUNA ÇAĞRI

"Tarafların sivil yerleşim bölgelerini hedef alarak vurması, bölgedeki gerilimi bir savaşa dönüştürme çabası olduğuna işaret etmektedir. Taraflara, sivillere yönelik saldırıları derhal durdurma çağrısında bulunuyoruz" vurgusunda bulunan HDP, şunları da kaydetti:
"Ortadoğu’da halklar ve inançlar arasındaki tarihsel ve güncel sorunların çözüm yolu çatışma ve savaş değil diplomasi, diyalog ve müzakeredir.

 Bölgede çatışmanın büyümesine engel olmak için, başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası kamuoyunu, kurum ve kuruluşları şiddet ve çatışma ortamının derhal son bulması için acil göreve çağırıyoruz."