HDP’den Güney Amerika ülkelerine ziyaret

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) milletvekilleri Ebru Günay ve Garo Paylan, Arjantin, Uruguay, Şili ve Brezilya'da çeşitli temaslarda bulunacak.

HDP milletvekilleri Ebru Günay ve Garo Paylan, Arjantin, Uruguay, Şili ve Brezilya'da 11-24 Ağustos tarihleri arası çeşitli temaslar gerçekleştirecek.

HDP heyeti, Güney Amerika temasları sırasında Kürt sorununun siyasi yollarla barışçıl çözümüne dair fikirlerini anlatmak ve görüş alışverişinde bulunmayı öngörüyor.

Bu çerçevede siyasi partiler, sendikalar ve çeşitli demokratik kitle örgütü temsilcileriyle görüşmeler yapılacak.

Heyet aynı zamanda hükümet çevreleri ve muhalefet partileri temsilcileri, parlamenterler ve senato üyeleri ile de resmi temaslarda bulunacak.

İnsan hakları kuruluşları ile de bir araya gelmesi beklenen Günay ve Paylan, Plaza de Mayo Annelerini ziyaret ederek Cumartesi Annelerinin selamlarını iletecek.

Heyetin temasları bunlarla sınırlı değil. HDP heyeti, Türkiye'deki demokrasi mücadelesini destekleyen ve dayanışma içerisinde olan yerel örgütlerle bir araya gelecek. Bununla birlikte parlamentolardaki başta kadın grupları olmak üzere Kürt kadınları ve Türkiye'deki kadınların mücadelesiyle dayanışma içinde olan kadın örgütleriyle toplantılar yapacak, ortak etkinlikler düzenleyecek.

Günay ve Paylan, 13 Ağustos’ta Uruguay’da, 15 Ağustos'ta Arjantin Ulusal Senatosu'nda “Türkiye'de insan halkları ve güncel durumu, kadınların siyasi sürece katılımı” konulu konferanslara konuşmacı olarak katılacak.

Bölgedeki tüm demokrasi güçleri ile deneyim paylaşmak ve mücadele birliği geliştirme amacını taşıyan ziyarette HDP heyeti ayrıca bu ülkelerdeki Ermeni kurumları tarafından ağırlanacak. Bu çerçevede Ermeni toplulukları ve örgütlerine kısa süreli ziyaretlerde bulunulacak, Ermeni temsilcileri ve dini liderleri ile toplantı ve erkinlikler gerçekleştirilecek.