HDP’den Kayha için başsağlığı mesajı

HDP’den Kayha için başsağlığı mesajı

HDP Eş Genel Başkanları, SYKP kurucusu ve MYK üyesi Mustafa Kahya’nın yaşamını yitirmesine ilişkin bir başsağlığı mesajı yayınladı.

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, “SYKP (Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi) kurucusu ve MYK üyesi Mustafa Kahya’nın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Ailesine, yakınlarına ve tüm mücadele arkadaşlarına başsağlığı diliyor, acılarını yürekten paylaşıyoruz” dendi.

Türkiye’nin her köşesinde, 70’li yıllardan bugüne kadar demokrasi, barış, sosyalizm ve devrim mücadelesinin bütün süreçlerinde aktif olarak yer almış olan Mustafa Kahya’nın emektar, fedakar, kararlı, mücadeleci ve mütevazi bir yaşam sürdüğü de belirtildi.

Mustafa Kahya’nın Türkiye’de şovenizmin en yüksek olduğu günlerde bile işçi sınıfı ve Kürt halkı başta olmak üzere ezilen halkların mücadelesine ve enternasyonalizme olan derin bağlılığından bir an olsun uzaklaşmadığını belirten HDP Eş Genel Başkanları, “Yaptığı her konuşmada, yazdığı her satırda, yürüdüğü her sokakta bu gerçeklerin altını çizdi; çözüm ve barış için, halkların kardeşliği için mücadele etti” diye devam etti.

Kahya’nın onurlu yaşamı ve mücadele geçmişi önünde saygıyla eğildiklerini de belirten HDP Eş Genel Başkanları, anısı ve ideallerini halkların ortak mücadelesinde yaşatacaklarını da belirtti.