HDP'den Meclis'te Çiçek Otlu için basın toplantısı

HDP, rehin tutulan ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu için Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Otlu'nun direnenleri temsil ettiği ve özgür olması gerektiği belirtildi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Murat Çepni, milletvekilleri Dilşat Canbaz, Oya Ersoy ve Tülay Hatimoğulları ile birlikte Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun 27 Eylül'de görülecek olan duruşmasına ilişkin Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi.

'TAŞLARIN BAĞLANIP KARANLIK GÜÇLERİN SRBEST BIRAKILDIĞI GÜNLER...'

Çepni tarafından yapılan açıklamada, "ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu, 22 Ağustos’tan beri Sincan Hapishanesinde tutuklu bulunuyor. Otlu, 27 Eylül saat 13.00’da İstanbul Çağlayan Adliyesi 25. Ağır Ceza Mahkemesinde olacak. Otlu, sosyalist bir kadın olarak yürüttüğü demokrasi, sosyalizm ve özellikle de kadın özgürlük mücadelesi nedeniyle yargılanmaktadır" denildi.

Çiçek Otlu, sömürü düzeninin mutlak olduğunu vaaz edenlerin, kadınların cins olarak sömürüsünü kutsayanların karşısında hayır diyerek direnen milyonları temsil etmektedir" vurgusunda bulunan Çepni, şöyle devam etti:

"Taşların bağlanıp karanlık güçlerin serbest bırakıldığı günlerde yaşıyoruz. Uygulama ve sonuçlarıyla, tutuklama, gözaltı, cezalar ve işinden ekmeğinden edilen insan sayısı açılarından 12 Eylül’e tur bindiren bir iktidarla karşı karşıyayız. En özet deyimle kendisi gibi düşünmeyen, icraatlarına onaya vermeyen herkesin vatan haini, komplocu, dış güç ilan edildiği bir yönetim anlayışıdır bu.

Milyonlarca emekçi istikrarlı bir şekilde yoksullaşıyor, yaşam koşulları kötüleşiyor fakat, bir avuç sermayedarın, iktidarın sahibi ve yandaşlarının servetleri her gün büyüyorsa bu saltanatın sahiplerinin korkmaları normaldir. Milyonlarca emekçinin emeğinin sömürüsü üzerinden kurulan hiçbir saltanat ilelebet yaşayamaz çünkü. Bu toplumun demokratlarına, sosyalistlerine saldırının sebebi de burada yatmaktadır. Böylesine bir sömürü ve baskı rejimi ancak örgütsüz milyonlar varsa yönetilebilir. İşte Çiçek Otlu, HDP seçilmişleri, Belediye Eşbaşkanları ve daha binlerce muhalifin yaşadığı durum budur."

Çepni, HDP ve tüm demokrasi güçleri olarak bu süreçte Çiçek Otlu’nun yanında olacaklarını, tüm tutsak siyasetçilerin özgür kalması için de mücadele edeceklerini belirtti.