HDP: Faşistleri örgütlenerek defedeceğiz

HDP, Bakırköy ilçe binasına dönük faşist saldırıyı protesto etti, "Partimize saldıran bu genç Mehmet Metiner’lerin, Orhan Miroğlu’nun sokak ve çeteci versiyonudur” dedi.

HDP İstanbul İl Örgütü, Bakırköy ilçe binasına yapılan saldırıyı protesto etti. Saldırının gerçekleştiği  ilçe binası önünde yapılan kitlesel eyleme, HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Erdal Avcı, Elif Bulut, HDP Bakırköy ilçe eşbaşkanları Gonca Yangöz, Ferdi Yamar, çok sayıda il ve ilçe yöneticisinin yanı sıra Barış Anneleri, Bakırköy Kent Savunması, CHP ile TİP yöneticileri katıldı. “Faşizme karşı demokrasi mücadelemiz devam edecek" yazılı pankartın açıldığı eylemde, sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın devrimci devrimci dayanışma”, “Bijî biratiya gelan” sloganları atıldı.

'İKTİDAR SALDIRININ FAİLİ'

Eylemde ilk konuşma HDP Bakırköy İlçe Eşbaşkanı Gonca Yangöz tarafından yapıldı. İlçe binalarının saat sabah 04.00 civarında saldırıya uğradığını hatırlatarak sözlerine başlayan Yangöz, 28-29 yaşlarında bir şahsın sabah gelip ilçenin camlarını kırdığını; çevreden yapılan müdahaleyle gözaltına alındığını aktardı. Bu saldırıların ilk olmadığını belirten Yangöz, “Biz bu saldırıları daha önce de gördük ama asla yılmadık. Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki bu nefret söylemi üreten iktidar bu saldırıların da faillerinden biridir. Mücadeleyi her gün biraz daha yükselterek devam edeceğiz” dedi.
HDP Bakırköy İlçe eşbaşkanı Ferdi Yamar, gece ilçeye yapılan faşist saldırıyı kınayarak sözlerine başladı. İlçenin adeta tarumar edildiğini, 5 camın kırıldığını, kapının zarar gördüğünü, binanın önüne insan dışkısı konulduğuna dikkat çeken Yamar, söz konusu saldırganın komşu bir esnafın ihbar etmesi yakalandığını belirtti. Olayın münferit olmadığına işaret eden Yamar, “Biz bunu tek başına 28 yaşında bir gencin yapacağı bir saldırı olarak görmüyoruz. Bu saldırının aslında derin bir tarafının olduğunu; kötü niyetli, ırkçı bir saldırı olduğunu düşünüyoruz. Bu saldırının altında mutlaka ve mutlaka başka güçlerin olduğunu düşünüyoruz. Parti faaliyetlerimizin engellemeye çalışıldığını düşünüyoruz” diye konuştu.

'ÖRGÜTLENEREK DEFEDECEĞİZ'

HDP’ye yapılan saldırının aynı zamanda bütün demokrasi güçlerine yapılan bir saldırı olduğunu kaydeden Yamar, Bakırköy’de sadece HDP’ye değil daha öncede inanç gruplarına, LGBT+’lara, kadın eylemlerine de yapılan saldırılara tanıklık ettiklerini anımsattı. Faşist saldırıları hep birlikte örgütlenerek defedeceklerini gerektiğini vurgulayan Yamar, “ Bir olursak söz konusu bu saldırıları yok ederiz” dedi.
Bakırköy Kent Savunması sözcüsü İlknur Türkoğlu , HDP’ye yapılan faşist saldırıyı kınayarak, bu saldırıyı hazmettiren güçlere karşı hep birlikte mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

‘YÖNLENDİRME VAR !’

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı da ilçelerine yapılan saldırıya karşı duyarlılık gösteren çevre esnaflarına teşekkür ederek sözlerine başladı. HDP'ye yapılan saldırının Türkiye'nin demokratik muhalefetine yapılmış bir saldırı olduğunu vurgulayan Avcı, HDP'nin öyle bir gencin kafası bozulduğu için, tiner çekip, haplandığı için gelip saldırdığı bir mekan olmadığını; HDP'nin AKP faşizmine karşı en dirayetli mücadeleyi sürdüren bir ana muhalefet partisi olduğunun altını çizdi. Bu çeteci gençlerin, grupların HDP’ye saldırmalarının açıkça bir yönlendirme olduğuna işaret eden Avcı, bu saldırıları önlemekle görevli olan İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, ilgili kolluk ve İstanbul Valiliği tüm bu saldırıları önlemediğini hatırlattı. Son zamanlarda hep bu tür saldırılarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Avcı, “Samatya Ermeni yaşlı bir ninemize saldıran Ermeni bir genç çıkıyor, cemevine saldıran Alevi bir genç çıkıyor, CHP’ye saldıran CHP’nin gençlik üyesi çıkıyor, partimize saldırıların önemli bir bölümünde Kürt gençleri çıkıyor. Ve hepsinin ortak özellikleri düşürülmüş, madde bağımlısı, ajanlaştırılmış olmalarıdır” dedi.

‘DERİN DEVLET POLİTİKASI!’

Bu saldırıların bir derin devlet politikası olduğunu belirten Avcı, şöyle konuştu:
"Bu gençlerin düşürülüp, madde bağımlısı haline getirilmesi, devletin ve sistemin kirli politikaları sonucudur. Partimize saldıran bu gencin Mehmet Metiner’in sokak versiyonudur. Medyada akşama kadar partimizin mücadelesini kara propaganda yaparak yanlış lanse ettiren; psikolojik harp yöntemleriyle partimizin mücadelesine, halkın iradesine saldıranlar sokakta da aynı faaliyetleri yürütüyorlar. Meselenin tam adını koyalım; bu çocuklar Mehmet Metiner’lerin, Orhan Miroğlu gibi tiplerin sokak çetecileridir ve bunların hepsi bir şekilde devletin karanlık güçleriyle bağlantılı organize edilen çete faaliyetleridir. Şunun bilinmesini istiyoruz; biz bu gençleri de çeteleri de mafyalarından kurtaracağız.”
HDP İstanbul İl eşbaşkanı Elif Bulut ise HDP olarak bu saldırılara boyun eğmeyeceklerini ve mücadeleyi yükselterek devam edeceklerini vurguladı.
Eylem zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde sona erdi.