HDP: Faşizme boyun eğmeyeceğiz!

HDP İstanbul İl Örgütü, partilerinin genel merkezine ve milletvekilleri Ayşe Acar Başaran’a yönelik saldırıları protesto etti. “HDP halktır halk burada” sloganının atıldığı eylemde, “ Faşizme boyun eğmeyeceğiz” mesajı verildi.

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran’a yönelik polis tehdidi, İstanbul İl Örgütü önünde kitlesel bir açıklamayla protesto edildi. HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm, Filiz Kerestecioğlu, Erol Katırcıoğlu'nun yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcinin katılımıyla gerçekleşen eylemde, AKP-MHP iktidarının baskı ve saldırı politikaları önünde boyun eğilmeyeceği vurgusunda bulunuldu.

Açıklama öncesi HDP İstanbul İl Örgütü ve çevresini abluka altına alan polisler, kapı önünde bir araya gelen kitleyi engellemeye çalıştı. Tüm engellemelere rağmen geri adım atmayan kitle, bu keyfi uygulamayı, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “ Jin jiyan azadî”, “ Bijî berxwedana HDP”, “ HDP halktır halk burada” sloganlarıyla protesto etti.

Polis ablukası altında gerçekleşen eylemde, “ Geçmişten aldığımız güç ve devrimci mirasla asla yılmadık, yılmayacağız” yazılı pankart ile “ Direndik, direniyoruz, direneceğiz”, “ Berxwedan riyan e” dövizleri taşındı.

ENCÜ : İKTİDAR HUKUKSUZLUĞUNU PARTİMİZE SALDIRARAK ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR

Açıklamada ilk konuşmayı yapan HDP İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanı Ferhat Encü , özellikle 6-7 yıldır HDP’yi kriminalize etmeye, ortaya koyduğu mücadeleyi engellemeye çalışan bir AKP-MHP anlayışıyla karşı karşıya olduklarını hatırlatarak sözlerine başladı. Bugün benzer bir saldırının yine kurgulandığına işaret eden Encü, “ Polis eliyle genel merkezimiz önünde provokasyon girişimi oldu. Kobanê kumpas ve kapatma davalarıyla HDP’yi dize getiremeyenler, şimdi de provokasyonlarla dize getirmek istiyorlar. Şu iyi bilinmelidir ki, HDP faşizme boyun eğmedi ve eğmeyecektir, anti demokratik anlayışlara geçit vermedi, geçit vermeyecektir ve hakikat mücadelesinde asla bir geri adım dahi atmayacaktır” dedi.

AKP-MHP anlayışının gün be gün eridiğini vurgulayan Encü, iktidarın yaptığı hukuksuzlukların üstünü HDP’ye saldırarak örtmeye çalıştığını belirterek, “ Buna asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Sözde demokratik parlamentoyu savunanların saldırılar karşısındaki sessizliğine de tepki gösteren Encü, sessiz kalmanın bu saldırılara ortak olmak anlamına geldiğinin uyarısında bulundu. HDP’nin 6 milyon oy almış bir parti olduğunu hatırlatan Encü, “ Bu partiyi kriminalize edemezsiniz, bu partiyi başka yerlere entegre edemezsiniz. Bu parti barışı, özgürlüğü, eşitliği savunan bir partidir. Bu parti bu ülkede kanın ve gözyaşlarının durması için mücadele ediyor, artık toplarla, uçaklarla katliamların yapılmaması için çabalıyor. Bu saldırılarla bize engel olmazsınız. Bu anti demokratik uygulamalardan vazgeçin” diye konuştu.

GÜLÜM: KİMSENİN HADDİ DEĞİL BİZİ ÇİVİLEMEK!

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm de, koltuğunu korumak ve kendi geleceğini garanti altına almak isteyen iktidarın bir kez daha halkların umudu olan HDP ve onların dostlarına saldırdığını kaydetti. Bu saldırıların nafile olduğunu vurgulayan Gülüm, “ Siz HDP’yi izlemeye devam edin ve bu ülkeye aydınlık günleri, barışı nasıl getireceğimizi gözleyin. Sizin savaş ve düşmanlaştırma politikalarınız tutmayacağını ve nasıl boşa çıkacağını da iyi izleyin. Yoksulluğun üzerini kapatmanıza izin vermeyeceğimizi iyi izleyin. Provokatif hamlelerle bu halkı artık oyuna getiremeyeceğinizi, gelecek umudunu yıkamayacağınızı iyi izleyin. Kadınların mücadelesini hele özellikle iyi izleyin. Biz sokaklardan, meydanlardan gelen kadınlarız, biz yıllarca özgürlüğümüz, eşitlik için mücadele eden ve bedel ödeyen kadınlarız. Kimsenin haddi değil bizi çivilemek. Haddinizi bilin. Ne yaparsanız, yapın iktidarınızın çürümüşlüğünü, iktidarınızın çete-mafya ortaklığını üstünü kapatamayacaksınız ve iktidarınızın kaybetmesinin önüne geçemeyeceksiniz” diye konuştu.

Teker teker söz alan KESK İstanbul Şubeler Platformu, Kaldıraç , SODAP, EHP, SYKP, Devrimci Parti temsilcileri, HDP’ye yönelik saldırılara geçit vermeyeceklerini vurguladılar.

Eylem sloganlarla sona erdi.