HDP Kadın Meclisi: Kobanê'ye saldırı özgür ve eşit yaşama saldırıdır

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı açıklama yapan HDP Kadın Meclisi, "Kobanê’ye saldırı, kadın öncülüğünde kurulan özgür ve eşit yaşama saldırıdır" dedi.

HDP Kadın Meclisi, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Dün gece TSK’nin hava saldırılarıyla IŞİD çetelerine karşı güçlü bir kadın direnişinin yürütüldüğü Kobanê başta olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok sivil yerleşim bölgesi bombalanmıştır. Bu operasyon Türkiye halklarının ve kadınların güvenliğini değil, AKP-MHP iktidarının kendi güvenliğini sağlamayı amaçlamaktadır" denildi.

'İKTİDARIN ÇARESİZLİĞİNİN SONUCU'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Biz kadınlar biliyoruz ki Rojava’da ve Kobanî’de iktidar için tehlike teşkil eden tek gerçek, iktidarın üzerinde yükseldiği savaş politikalarına karşılık kadın öncülüğünde kurulan özgür ve eşit yaşam modelidir. ‘Sınırın öbür tarafına geçip iki füze yollayarak savaşı başlatmaktan’ bahsedenlerin hedefi, Rojava’da uzun zamandır başarıyla yürütülen ve bütün dünyanın gıptayla baktığı insanlık onurunu esas alan sistemdir. Bu sebeple iktidar bir yandan kadın mücadelesini 6-8 Ekim Kobanî Kumpas Davası ve dayanışma eylemlerine yönelik davalarla yıldırmaya çalışırken diğer yandan sınır ötesinde kadın özgürlükçü, eşit yaşamın kurulduğu topraklara saldırarak IŞİD ve benzeri işgalci çeteler için yaşam alanı oluşturmaktadır. 

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı, AKP-MHP savaş ittifakının çaresizliğinin geldiği son noktadır. ‘Güvenlik’ adı altında gerçekleştirilen bu operasyon, Rojava’da halkların kadınlar öncülüğünde kurduğu ortak yaşamını hedef almaktadır. Yürüttüğü kirli savaş siyaseti ile iktidarını ayakta tutmak için her defasında çareyi Kürtlerin yanı sıra tüm Kuzey ve Doğu Suriye halklarına, kadınlara saldırmakta bulanlar asla başarıya ulaşamayacaktır. Sınır ötesi operasyonlar, savaştan ve nefretten beslenen politikalar, ömürlerini uzatmaya yetmeyecektir.

Ülkeyi adeta bir savaş, şiddet, kriz ortamına dönüştüren AKP-MHP iktidarı, daha çok savaşla ve daha çok şiddetle halkın ve kadınların krizlerini değil, kendi krizlerini çözme derdindedir. Kürt halkına, kadınlara ve kazanımlarına tahammül edememenin tezahürü olan bu saldırılar başta biz kadınlar olmak üzere tüm halklara daha fazla yoksulluk, işsizlik ve şiddet olarak dönmektedir.

'YENİ YAŞAMI HEP BİRLİKTE SAVUNALIM'

Kadınlar, savaş siyaseti ve sınır ötesi operasyonlar ile iktidarınızı ayakta tutmanıza izin vermeyecek! Gün, bu operasyonlara karşı kadın dayanışması ve mücadelesini yükseltme günüdür, Rojava’da kadın öncülüğünde gerçekleştirilen devrime sahip çıkma günüdür; Jinwar kadın köyünü, kadın akademilerini, savaş politikalarına karşı halkların onurlu barışını savunma günüdür. Kadın özgürlük mücadelemize olan inancımızla Rojava’da inşa edilen yeni yaşamı hep birlikte savunacağız!

Kuzey-Doğu Suriye topraklarına yönelik gerçekleştirilen saldırıları teşhir etmek üzere Türkiye’de ve dünyada bütün kadınlara sesleniyoruz: Yaşamı ve özgürlüğü hep birlikte savunalım!"