HDP kongresine tutsaklardan mesajlar

HDP’nin Ankara’da düzenlediği 5’inci Olağan Büyük Kongresi’nde tutsak siyasetçilerden mesajlar okundu.

Farklı cezaevlerinde rehin tutulan çok sayışa siyasetçi, HDP kongresine mesaj gönderdi

KADIN TUTSAKLARIN MESAJI

Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde rehin tutulan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Dersim eski belediye eşbaşkanı Nurhayat Altun, eski milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Edibe Şahin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) 5’inci Olağan Büyük Kongresi’ne gönderdiği mesaj :

 “Merhaba umudun, özgürlüğün, barışın, adaletin, emeğin, doğanın ve insanı insan yapan direncin yoldaşları! Bu büyük demokrasi şöleninde, bütün engelleri, kalleş saldırıları aşarak bir araya gelen siz değerli canlarımızı, arkadaşlarımızı sevgiyle, sımsıcak selamlıyoruz.

Zorlu ve çetrefilli bir süreçte parti yönetimini, politik üretimi başarıyla gerçekleştiren Parti Meclisimiz, eş genel başkanlarımız, kadın ve gençlik meclislerimiz her ilde, ilçede, mahallede halk iradesini örgütleyen yoldaşlarımız, büyük kongreyle taçlanan demokratik direniş ve yeniden atılım sürecinin mimarlarıdır. İnsanlık dışı faşist zulme, acılara, yokluklara bir onur ve kararlılık abidesi gibi karşı duran halklarımız ve kadınlar ise HDP’nin kendisidir. Bugüne kadar ve bundan sonraki kazanımların asıl sahibidir.

Çok söze gerek yok. Öyle bir ufka geldik ki, en iyi, en soylu direnenler kazanacak. Hayat ve hakikat tanığımızdır ki, HDP sadece kaybettirmeyi değil, kazanmayı da iyi bilir. Nice ateş çemberlerinden geçtik, yine geçeriz. Nice barajı yıktık, yine yıkarız.

HDP halktır, zapt edilmez hakikattir. Halklarımızın, kadınların, gençlerin, emekçilerin kendi kaderini tayin etme mücadelesinin sarsılmaz kalesidir. Ona tepeden bakanların göremeyeceği, gidemeyeceği bir yoldur. İsmin, cismin ve her türden zorba, kibirli siyasi tahakkümün ötesinde, kendi yolunda yürüme ferasetidir, ruhudur. Böyle hayati, bıçak sırtı bir dönemde, HDP’nin açtığı üçüncü yolda birleşenler, hapishanelerden, sokaklara, Meclis’e kadar her yerde hiçbir mahkumiyete boyun eğmeyenler siyasetin dizilimini belirleyecek. İnançla, güvenle söylüyoruz ki, faşist nefret kurşunlarına hedef olan Deniz’imizin, miting meydanlarında katledilenlinç edilen, işkenceyle öldürülen halkımızın ahı yerde kalmayacak.

Biliyoruz, yükselen sesiniz, iradeniz bütün kilitleri açacak. Zindanlardaki binlerce siyasi mahpusun, İmralı’daki mutlak tecrit altındaki Sayın Öcalan’ın esaretine karşı bir özgürlük çığlığı gibi yankılanacak. Elbette adalet, mücadeleyle yerini bulacak. Bu umut ve inançla hepinizi yeniden ve yürekten selamlıyoruz.”

LEYLA GÜVEN’İN MESAJI

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in, rehin tutulduğu Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi’nden gönderdiği mesaj :

“Değerli yol arkadaşlarım, saygıdeğer halkımız!

Bizler Xarput zindanında bulunan 9 Kürt kadını olarak sizleri saygıyla selamlıyor, faşizme karşı ortaya koyduğunuz destansı direnişin ve güçlü iradenin önünde saygıyla eğiliyoruz. HDP’ye diz çöktüremeyenlere inat on binler olarak bir araya geldiğiniz kongremizin başarıyla gerçekleşmesini temenni ediyor, her anlamda yolunuz açık olsun diyoruz.

Şunu çok net belirtmeliyiz ki; Kürt halkı ne AKP-MHP’nin çürütme politikalarına muhtaçtır ne de iktidara talip olan üç ayaklı masanın bileşenlerinin karnından konuşan ürkek, cesaretsiz yaklaşımlarına muhtaçtır. Bizler, partimiz HDP’nin kuyumcu titizliğiyle hareket edip seçimlerde stratejik tutumuyla herkese en iyi cevabı vereceğini biliyoruz.

Tecridin Sayın Abdullah Öcalan ile başlatıldığı ve bütün cezaevlerine, toplumun her kesimine yayıldığı; Kürtlerin, muhaliflerin, kadınların, işçilerin, emekçilerin, kısacası hakkını hukukunu arayan herkesin ‘terörist’ ilan edildiği bu faşist rejimden hesap sormanın zamanı gelmiştir. Değerli halkımız, asla umutsuzluğa düşmeden her zeminde birbirimize sarılıp, kadın öncülüğünde birlikte yürüyerek çıkacağız düzlüğe. Yoksulluğun, baskının, zulmün, hukuksuzluğun olmadığı bir düzlüğe… ‘Umut zaferden değerlidir’ umudu diri tutarak yolumuza devam edelim. Herkese başarılar.”

DEMİRTAŞ VE MIZRAKLI’NIN MESAJI

Tutsak siyasetçiler Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’nın ortak mesajı:

Divanı, tüm katılımcıları ve çok değerli halkımızı en içten duygularımızla yürekten selamlıyoruz. Hukuk ve ahlakdışı tüm baskılara, zorbalıklara rağmen dimdik ayakta durmayı başaran Halkların Demokratik Partisi, bu kongreyle birlikte çok daha güçlü şekilde yürüyüşüne devam edecektir. Halkımızın iradesini, aklını, vicdanını ve direniş ruhunu hafife alan herkes bugüne kadar yanıldı, bundan sonra da farklı olmayacaktır.

Halkımızın öncülüğünde sürdürülen mücadeleye bizde zindanlardan ses olmaya, ses vermeye devam edeceğiz. Bizim kitabımızda teslim olmak, biat etmek, yenilmek yoktur. Zulüm iktidarının alaşağı edip, demokrasi, barış ve özgürlükleri sağlayıncaya kadar direnmeye devam ediyoruz. Partimizle, halkımızla el ele yürek yüreğe bu mücadeleyi mutlaka zaferle taçlandıracağız. Bu vesileyle tüm yönetim kademelerini kutluyor, yeni seçilecek arkadaşlara başarı ve dayanışma dileklerimizi iletiyoruz. Kongremizin tüm halkımıza, dostlarımıza hayırlı olması temennisiyle hepinize en sıcak selam, sevgi ve saygılarımızı gönderiyor, özgür yarınlarda yeniden buluşmayı diliyoruz.”