HDP’li 10 vekil hakkında fezleke

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan dahil HDP’li dokuz milletvekili hakkında Kobanê serhıldanı döneminde MYK’de yer aldıkları gerekçesiyle, Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında ise tutuklu annelerle ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle fezleke düzenlendi.

Meclis’e dokunulmazlıkların kaldırılması istemiyle HDP’li 10 milletvekili hakkında yeni fezleke sunuldu.

 Eski Eş Genel Başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile eski Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 108 siyasetçi hakkında açılan “Kobanê Davası”nın ardından, 6-8 Ekim 2014 Kobanê serhıldanı sırasında partinin MYK’sında yer alan milletvekilleri hakkında fezleke hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında fezleke hazırlanan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, milletvekilleri Garo Paylan, Hüda Kaya, Sezai Temelli, Pero Dündar, Fatma Kurtulan ve Serpil Kemalbay’ın Kobanê eylemlerinde “azmettirici” oldukları iddia edildi.

Fezlekelerin Meclis’e sevk edilmek üzere Adalet Bakanlığı’na gönderileceği belirtildi.

GERGERLİOĞLU İÇİN DE FEZLEKE

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında ise Twitter hesabından yaptığı iki paylaşım nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Halkı kin ve düşmanlığa zincirleme bir şekilde alenen tahrik” iddiasıyla fezleke hazırladı.

Gergerlioğlu, 24 Temmuz 2019 tarihinde Twitter hesabında yaptığı ve fezleke gerekçesi olan paylaşımlarda gözaltına alınan veya tutuklanan çocuklu annelerin durumuna dikkat çekmişti.  

Savcılık HDP’li vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.