HDP’li Orhan: Amaç kaotik bir ortam yaratmak

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Ankara’da HDP Genel Merkezi'ne yönelik gerçekleşen kışkırtıcı saldırının AKP-MHP eliyle devlet içine yerleştirilmiş bazı çeteler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Yaşanan toplumsal, siyasi ve ekonomik krizin yanı sıra hem içeride hem dışarıda uyguladığı politikalarla iflas eden AKP-MHP blokunun, iktidarının devamı için yeni saldırılar gerçekleştirilmesinden endişe ediliyor. 2015 yılında sistemli bir siyasi soykırım operasyonuna maruz bırakılan, 2021 yılında hakkında kapatma davası açılan HDP, şimdi de linç kampanyasına maruz bırakılıyor.

5 Mayıs 2022 günü HDP Genel Merkezi’ne yönelik polis saldırısı, “HDP’ye karşı yeni bir linç kampanyası mı başlatıldı’ sorusunu da gündeme getirdi.

Ankara’da HDP Genel Merkezi’ne yönelik gerçekleşen polis saldırısını ANF’ye değerlendiren HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, hükümetin seçimlere yaklaşılırken 1 Kasım 2015 seçimlerinde yaptığı gibi provokatif saldırılar gerçekleştirebileceğini kaydetti.

İktidarın amacının kargaşa yaratmak olduğunu ve bunu da Kürtler üzerinden yapmayı planladığını dile getiren Orhan, “Kaos yaratarak bundan nemalanmak istiyor. Hükümet, yaratacağı kaotik ortamda erken seçime gidebilir. Tüm hesapları yeniden iktidar olmak içindir. Ülkenin geldiği durum malum; ekonomik kriz, iç ve dış siyaset artık bu ülkeyi bir yere götürmüyor. Gerçek yüzleri ortaya çıkıyor. Kürt, kadın, emek düşmanı bir iktidar söz konusu. Bu iktidar şu anda ülkeyi talan ediyor ve uçuruma sürüklüyor. Kendi saltanatlarını kurtarmak için partimize, parti çalışanlarına saldırarak kendi gündemlerini ve gizli ajandalarını hayata geçirmek istiyorlar” diye konuştu.

FAŞİST BLOĞUN KURTARICISI OLMAYACAĞIZ

Ellerine pankartlar tutuşturulmuş bazı anneleri genel merkez binasının önünde toplayan iktidarın aynı zamanda o annelerin çocuklarını da operasyonlarda ölüme gönderdiğine dikkat çeken Orhan; “AKP-MHP faşist blokunun kurtarıcısı olmayacağız, buna meydan da vermeyeceğiz. Aslında herkes bu politikaların farkında. İnsanlarımız açlıkla, yasaklarla, baskılarla uğraşıyor. Bunu artık kimse yutmuyor. Bu yüzden siyasetleri artık tutmayacak ve bir çırpınış söz konusu” ifadelerini kullandı.

DEVLET İÇİNDEKİ ÇETELER HAREKETE GEÇTİ

1990’lı yıllarda Susurluk çeteleriyle yapılanların bugün başka bir versiyonunun hayata geçirilmek istendiği uyarısında bulunan Orhan, şunları ekledi: “Dün genel merkezimize gerçekleşen polis saldırılarının devlet içinde bazı çetelerin harekete geçmesi ile meydana geldiği ayan beyan ortadadır. Bunlar da gün yüzüne çıkacak. Bu ülkede barışın da, huzurunda, ekonomik krizin de son bulmasının  yolu HDP’den geçer. HDP bunu zaten yeterince ispatlamış bir partidir. Suç duyurularında bulunuldu. Ama bir dilekçe ile bir hukuksuzluk, saldırı varsa basına ve kamuoyuna yansımış ve her yerden yetkilileri bu olaya karşı göreve çağırdık. Süreç başlatılacaktır.”