HDP'li vekiller 2 Temmuz'da Sivas'a çağırdı

HDP milletvekilleri Zeynel Özen ve Kemal Bülbül, Sivas Katliamı'nın devlet gözetiminde yapıldığını belirtti, 2 Temmuz'da Sivas'a çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Zeynel Özen ve Kemal Bülbül, yıl dönümü vesilesiyle Sivas Katliamı’na dair Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

'DEVLET GÖZETİMİNDE KATLETTİLER'

Özen, katliam gününü aktarırken, “Devletin gözetiminde, bilgisi dahilinde yapılan bir katliamdır. Katiller, Sivas’ta yaşamaya devam ettiler. Katillerin yargılandığı dava zaman aşımından düştü. Devletin denetimi altında yapılan bu katliamda, biliyoruz ki bu sanıklar gereken cezayı almadı. Bu katliam bugün tüm canların yüreğinde bir acıdır. Çünkü adalet yerini bulmadı. Bizlerde 2 Temmuz’da Halklar ve İnançlar Komisyonu olarak güçlü bir katılımla Sivas’ta olacağız” diye konuştu.

'AHLAKİ, İNSANİ GÖREVİMİZ...'

Bülbül ise “Madımak ve Çorum katliamı, tıpkı Dersim, Maraş, Malatya, Gezi ve Gazi katliamı gibi insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. İnsanlığa karşı işlenen suçlara karşı koymak, her insanın ahlaki, vicdani, insani ve siyasi bir görevidir. 2 Temmuz’da Sivas’a gelmek bir görevdir” dedi.