HDP’liler İstanbul seçimleri için çalışmaları hızlandırdı

İstanbul seçimlerine ilişkin çalışmalarına hız veren HDP’liler, kentin 4 ayrı ilçesinde gerçekleştirilen etkinliklerde, ülkenin huzuru için tüm seçmenlerden mutlaka sandığa gitmelerini istedi.

YSK’nin kararıyla 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimlerine ilişkin çalışmalarını hızlandıran Halkların Demokratik Partisi (HDP), kentin dört ayrı ilçesinde etkinlikler düzenledi. HDP’li vekillerin katılımı ile gerçekleştirilen etkinliklerde, seçmenlere bilgilendirmelerde bulunulup, sokaklarda bildiri dağıtıldı. Yürütülen çalışmalarda seçmenlerden mutlaka sandığa giderek demokrasiden yana oy kullanmaları istendi.

Kartal ilçesindeki çalışmalarda partililer pazar alanına giderek seçim bildirileri dağıttı. Bildiri dağıtımı sırasında ise “Tüm gücümüzle demokrasi güçlerinin yanında yer alacağız. Bütün enerjimizi ve olanaklarımızı demokrasi için seferber edeceğiz. Darbeci, ırkçı, tekçi, ayrımcı anlayışa karşı demokratik güç birliğini fabrikalarda, sokakta, alanda oluşturacağız” mesajları verildi.

Arnavutköy’de ise ‘Demokrasi Şöleni’ düzenlendi. Şölene partinin Ağrı milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir de katıldı. Taşdemir, burada yaptığı konuşmada “Tekçi anlayışa karşı gereken cevabı 23 Haziran’da sandıklara giderek vereceklerini” söyledi.

Partinin Siirt milletvekili Meral Danış Beştaş Pendik’te, İstanbul milletvekili Züleyha Gülüm ise Eyüp ilçesinde seçmenlerle bir araya geldi. Katıldıkları etkinliklerde konuşan vekiller ülkenin huzuru için tüm seçmenlere 23 Haziran’da sandıklara gitme çağrısında bulundu.