HDP milletvekilleri direnişteki ETF işçilerini ziyaret etti

HDP milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm, hak gasplarına karşı 14 gündür fabrika önünde direnen ETF Tekstil işçilerini ziyaret etti.

Tazminatları başta olmak üzere gasp edilen hakları için 14 gündür fabrika önünde direnişte olan ETF Tekstil işçilerini, HDP milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm ile HDP Tuzla İlçe Örgütü ziyaret etti. Alkış ve sloganlarla karşılanan milletvekilleri, işçilere dayanışma mesajı verdi.

‘MİLYONLARIZ VE KAZANACAĞIZ!’

İlk konuşmayı yapan HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, ETF işçilerinin sadece kendi hakları için değil tüm işçi sınıfı için direndiğini vurgulayarak sözlerine başladı.

Bugün birçok işyerinden direniş haberleri geldiğini hatırlatan Gülüm, şunları kaydetti: “Farklı farklı fabrikalardan direniş haberi geliyor. Çünkü topyekûn bir saldırı dalgası var. İşverenler, iktidar desteğiyle, emekçilere yönelik yoğun bir saldırıyla karşı karşıyayız. Her yerde patronlar işçiler ya köle koşullarında ve düşük ücretlerle çalışsın istiyor ve bu emek üzerine kâr etmeye, ceplerini doldurmaya bakıyorlar. Oysa yıllardır emek harcaya, üreten sizlersiniz. Sizin emeğinizle, sarayları, büyük yatları, katları alıyorlar. Ama çok da azı olan ücretlerinizi ya da tazminatlarınızı vermeye gelince de ‘kapattım, iflas ettim, vermeyeceğim’ deme yüzsüzlüğünü gösteriyorlar. Çünkü iktidardan güç alıyorlar. Ama biz gücümüzü örgütlülüğümüzden ve milyonlardan olmamızdan alıyoruz ve biz kazanacağız.”

‘SALDIRILARI BERABER PÜSKÜRTECEĞİZ!’

HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise, iktidarın, patronlar için ülkeyi ucuz işgücüne dönüştürdüğünü ve işçilere bir cehennem yarattığını vurguladı.

Düşük ücretle ve kölece çalışmanın bir kural haline getirildiğini belirten Piroğlu, şöyle konuştu: “Patronlar bu iktidar dönümünde servetlerine servet eklediler. Biz biliyoruz ki, üreten tek değer ve güç emektir. Onların zenginliğinin tek kaynağı bizden çaldıklarıdır. Şimdi dünyadaki ekonomik krizi, daralmayı bahane ederek ülkenin her yerinde hem işçi çıkarıyorlar hem de haklarını gasp ediyorlar. Benzer sorunlar her yerde yaşanıyor. Bu yüzden bu sorun sadece ETF işçisinin sorunu değil, çalışan çalışmayan herkesin sorunu. Burada tek yok var, ya bir araya geleceğiz ve bu saldırıyı püskürteceğiz ya da adım adım haklarımızın elimizden çalınmasına izin vereceğiz. Emekçinin kavgası, bu ülkenin geleceğinin kavgasıdır, bize düşen bu kavgada omuz omuza gelmektir. Herkesi ETF işçisiyle dayanışmaya, bu saldırı dalgasını geri püskürtmeye, saltanatı da, sermayeyi de yerle bir etmeye çağırıyoruz.”