HDP, Samandağ halkıyla buluştu

HDP heyeti, Samandağlılarla bir araya geldi. Heyet ve halk, sorunların kaynağı olarak AKP-MHP iktidarını işaret etti, mücadele mesajı verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Fatma Kurtulan, Kemal Peköz, MYK ve PM üyeleri, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) yöneticileri ile çok sayıda kişinin katımından oluşan heyet, Hatay’ın Samandağ ilçesinde halkla bir araya geldi. “HDP’liyiz Her Yerdeyiz” kampanyası kapsamında Çukurova'daki programlarının son gününde Samandağ Muhtarlar Derneği ile esnafı ziyaret etti.

 
'TÜM SORUNLARIN SEBEBİ AKP-MHP'DİR'


Ziyarette konuşan Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, muhtarların yerel yönetimindeki önemine değinerek, "Şu an yaşanan tüm sorunların sebebi AKP ve MHP iktidarının tekçi anlayışıdır" dedi. Muhtarlar ise sorunlarını dile getirdi. Heyet daha sonra ilçe merkezinde esnafı ziyaret etti. Heyeti ilgiyle karşılayan esnaflar, kadınlara karanfil dağıttı. Ekonomik krize değinen esnaflar, "Her şey ortada diyecek bir şey yok" diyerek yaşadıkları durumu özetledi. Türk Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Tunus'ta yaşananlara dair, "Dost ve kardeş Tunus'ta demokratik sürecin askıya alınmasını ve halkın demokratik iradesinin yok sayılmasını reddediyoruz" söylemini hatırlatan bir esnaf, "Siz de her yerde kayyum atamalarını ve vekillerin tutuklanmasını dile getirin. Bu durum halk iradesinin gasp edilmesi değil mi?" diye belirtti. Bir başka esnaf da "Ben değil tüm Samandağ bu iktidardan ve bu süreçten şikayetçi" dedi.


Heyet, Abdullah Cömert Alanı'nda halkla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. HDP'nin kapatılma davası, seçimde izlenecek yol haritası ve Türkiye'deki adalet sistemi üzerine görüş alışverişi yapıldı. Burada konuşan Beştaş, bu ülkenin demokratikleşmesi için mücadele ettiklerini dile getirdi. Heyet Samandağ’da son durak olarak Küçük Sanayi Sitesindeki esnafları ziyaret etti. Heyet daha sonra Defne İlçesinde esnaf, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelecek.