HDP Sözcüsü Günay: İşgal politikalarına karşı durmalıyız

Derik’te düzenlenen iftar programında konuşan HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, işgal saldırılarıyla Kürt katliamının önünün açıldığını belirterek, Kürtlerin birlik olmaları gerektiğini söyledi.

Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenler Derneği (MEBYA-DER) Mardin Şubesi, Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Derik İlçe Örgütü iftar programı düzenledi.

Tutsak yakınları, şehit aileleri ve çok sayıda halkın katıldığı programda HDP Sözcüsü Ebru Günay konuştu.

‘İÇERİDEKİLERE SES VERMELİYİZ’

Kritik bir süreçten geçtiklerini belirten Günay, bu süreçte iki önemli konuda dikkatli ve hassas olunması gerektiğini söyledi. Bunlardan birinin cezaevlerinde devam eden baskı ve kötü muamele olduğunu dile getiren Günay, “Dışarıda sesimizi yükselterek, içerinin sesine ses olmalıyız. Çünkü AKP-MHP iktidarı cezaevlerini 90’ları aratmayacak şekilde ölüm evlerine dönüştürmüş durumda. Her gün neredeyse gün aşırı cenazelerin çıktığı, hasta tutsakların işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Dolayısıyla bizler dışarıdakiler olarak içerdekilerin seslerini duyurmalı ve o sese ses vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

‘İFTAR SOFRALARINA BOMBALARLA GİDİYORLAR’

İkinci olarak Türkiye’nin KDP işbirliğiyle Güney Kürdistan’a gerçekleştirdiği saldırılar olduğunu belirten Günay, “Ramazan ayında iftar sofralarına bombalarla giden bir AKP-MHP iktidarı var. Güney’deki sınır ötesi saldırıyla aslında bir kez daha Kürt düşmanlığının, Kürt katliamının önünü açtılar. Şunu biliyoruz; Bu iktidar varlığını, Kürt düşmanlığını büyüterek bugünlere geldi. Şimdi de bu iktidarını bu şekilde devam ettirmek istiyor” dedi.

‘KÜRTLERİN BİRLİK ZAMANI’

Yaşananlar karşısında Kürtlerin birliklerini sağlamaları gerektiğini kaydeden Günay, “8 Mart’ta söylediğimiz gibi şimdi Kürtlerin birlik zamanıdır. Birlik zamanını büyütmenin ve bunun gereklerini yerine getirmenin zamanıdır. Savaşa ve işgal politikalarına karşı durmak, dayanışmak ve sesimizi yükseltmenin zamanıdır. Çünkü biz Newroz alanlarında milyonlar Şimdi Özgürlük Zamanı sesini yükselttik ve bunun gereklerini yapmanın, bunun mücadelesini büyütmenin zamanıdır. AKP-MHP faşizminin Kürt düşmanı politikaları elbette ki kaybedecektir” dedi.

‘BARIŞIN SESİ İMRALI’DA’

İktidarın savaş politikalarının dayanağını İmralı tecrit sisteminden aldığını dile getiren Günay, “Çünkü Sayın Öcalan bu ülkede barışı temsil eden önemli aktörlerden biri. Barışın sesinin yükseldiği yer İmralı Adasıdır. Dolayısıyla AKP-MHP iktidarı barışın sesine ses vermek, savaş politikalarına karşı durmak yerine tecridi yükselttiler. Sayın Öcalan üzerindeki tecridi derinleştirdiler ve Kürdistan’da da savaş ve katliamlarla devam ediyorlar. Bizler bu savaş ve tecrit politikalarının sonuç vermeyeceğini, mutlaka özgürlüğün kazanacağını buradan söyleyeceğiz” diye konuştu.