HDP: Tek adam rejimi ülke ekonomisini çökertti

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, "Tek adam rejimi ülke ekonomisini çökertti. Kaynaklar savaşa, saraya ve yandaşa gitti. Muhalefete düşen, iktidarı değiştirmektir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Türk lirasının çöküşü üzerine yazılı açıklama yaptı.
Paylan, "İktidarın 'ekonomide işleri kontrol altına aldığını' söylediği günün ertesinde, Amerikan Doları 7,30 TL’yi, Euro ise 8,60 TL’yi aştı. Artık Türkiye halkları ekonomik krizin asıl nedeninin Tek Adam Rejimi ve bu rejimin ekonomik tercihleri olduğunu görüyor" dedi.
AKP-MHP iktidarının ülke ekonomisini hızla tükettiğini, toplumun işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı içinde çok zor günler geçirmesine neden olduğuna dikkat çeken Paylan, şöyle devam etti:

'EKONOMİ SAVAŞA VE YANDAŞA'

"İktidarın ekonomide 'saray, savaş, yandaş' tercihleri yüzünden, zaten uzun bir süredir devam eden derin kriz, pandemiyle daha da şiddetlenmiş, üretimde yaşanan “ani duruş”la birlikte ülke riski zirve yapmıştır. Zafiyete ek olarak iktidarın demokratik olmayan ve hukuk devleti kurallarını hiçe sayan uygulamaları bu riskin daha da artmasına neden olarak ülke ekonomisini çökertmiştir.
Tek Adam Rejimi, ekonomik krizin bedelini yine yoksullara ödetmek isteyecektir. Toplumsal muhalefete düşen görev ve sorumluluk, ülke ekonomisini çökerten bu iktidarı değiştirmektir."