HDP ve DTK: 2020'de kazanımlar büyüyecek

HDP ve DTK, 2020'nin direnişin ve kazanımların büyüyeceği, AKP-MHP iktidarının kaybedeceği bir yıl olacağını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK), bugün yeni yıl mesajları yayımladı.

HDP: ZULÜM DÜZENİ BİTECEK!

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli tarafından yayımlanan mesajda, binlerce partilinin rehin tutulduğuna dikkat çekildi.
Mesajda şunlar ifade edildi:
"Bu zalim ve vicdansız iktidar artık gidicidir. Bu yolsuzluk, hukuksuzluk, haksızlık ve zulüm düzeni yerini güzel günlere bırakacaktır.
Bu anlamıyla 2020 yılı, geçtiğimiz yıllarda verdiğimiz mücadelelerin yükseleceği; Kürt halkının siyasi iradesine kayyım atama cüretini gösterenlerin, o anlayışlarıyla beraber tarihin çöplüğüne göndermek için adımların atılacağı bir yıl olacaktır.
2020 Şubat ayında 4’üncü Olağan Kongresi’ni toplayacak olan partimiz, demokratik siyaset alanındaki kararlı ve inançlı duruşuyla, toplumsal ve siyasal muhalefetin ortak mücadelesinin gelişmesi; demokratik değişim ve yeni bir demokratik iktidar için siyasal ortamın olgunlaşması adımlarını atmaya devam edecektir.
Halklarımıza özgürlük, eşitlik ve huzur dolu bir yıl diliyoruz."

DTK: 2020'DE DİRENİŞ DE KAZANIMLAR DA BÜYÜYECEK

DTK, 2019'un büyük insanlık suçlarının işlendiği, tüm insanlık açısından zorlu ve çetin geçen bir yıl olduğuna dikkat çekerken, "Ancak bütün baskılara, zulme ve tasfiye etme uygulamalarına karşı 2019 yılı Kürt halkı başta olmak üzere tüm Ortadoğu halklarının büyük direnişine ve kazanımına da sahne olmuştur" dedi.
Mesajda, 2020 yılının da AKP-MHP faşizmine karşı özgürlük ve demokrasi ittifakının güçlendirileceği, direnişin yükseltileceği bir yıl olacağı belirtildi.
Yine 2020'nin 'ulusal birlik ruhunun ve çabalarının kurumsal bir çatıyı kurarak taçlanacağı' bir yıl olacağının vurgulandığı mesajda, "Suriye ve tüm Ortadoğu halkları arasında adalet, eşitlik, demokrasi ve özgürlükleri esas alan güçlü birlikteliklerin gelişeceği bir final yılı olacağına dair yüksek inancımız ve mücadele kararlılığımız var" denildi.