HDP’ye çok sayıda kurumdan dayanışma ziyareti

HDP’nin İzmir İl Örgütü’ne yönelik gerçekleştirilen katliamın ardından partinin Ankara’da bulunan Genel Merkezi’ne çok sayıda, kurum, kuruluş ve şahsiyet tarafından destek ve dayanışma ziyareti gerçekleştirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesine yönelik tepkiler devam ederken, HDP’ye destek ve dayanışma ziyaretleri de sürüyor. HDP’nin il ve ilçe örgütleri yoğun ziyaretçi akınına uğrarken, HDP Genel Merkezi’ne de çok sayıda, kurum, kuruluş ve şahsiyet tarafından ziyaret edildi. 

HDP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada bugün kendilerine yapılan ziyaretleri şöyle sıraladı: “Gün içinde Hüseyin Gazi Başak Kültür Dayanışma Derneği, KESK Ankara Şubeler Platformu, Sol Parti, Birleşik Mücadele Güçleri, İnsan ve Özgürlük Partisi, Emekçi Hareket Partisi temsilcileri ziyaret etti.

Akşam saatlerinde ise, Özgürlük için Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, Toplumsal Hukuk, Demokrasi İçin Hukukçular, Van Barosu Yönetim Kurulu üyeleri, Hakkari Barosu Yönetim Kurulu üyeleri, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu, Adalet için Hukukçular, Hukukçu Dayanışması gibi çok sayıda hukuk kurumu destek ziyareti gerçekleştirdi.” 

Ziyaretçileri HDP Eşbaşkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Tülay Hatimoğulları, Grup Başkanvekilli Saruhan Oluç ve PM üyesi Doğan Erbaş tarafından karşılandı. Ziyaretçi kurumlar katliamı lanetleyerek, HDP’nin yanında oldukları mesajını paylaşırken, ortak mücadelenin önemine işaret etti.