HDP’ye dayanışma ziyareti

HDP’nin partilerine dönük gerçekleştirilen silahlı saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesinin ardından partinin Ankara’da bulunan Genel Merkezi’ne çok sayıda kurum ve şahsiyet dayanışma ziyaretinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İzmir'deki İl Örgütü'ne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesinin ardından Ankara'daki Genel Merkezi'nde taziye ziyaretlerini kabul etmeye devam ediyor. Bugün de Devrimci Sosyalist İşçi Partisi, Genel İş Sendikası, Sosyalist Emekçiler Partisi, Avukat Hüseyin Çolak ve Prof. Dr. Ali Erten HDP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. 

DSİP GYK üyeleri Atilla Dirim ve Can Irmak Özinanır’ı HDP Eşbaşkan Yardımcıları Tuncer Bakırhan ve Şaziye Köse karşıladı. Saldırıdan dolayı üzüntülerini ileten DSİP heyeti, devrimci dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışan ve beraberindeki heyeti ise HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar karşıladı. Ziyarette konuşan Çalışkan, saldırının münferit bir saldırı olmadığına vurgu yaparak şunları söyledi: “Saldırıyı organize bir terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz. Kaostan, kandan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ve çatışmadan nemalanan politikaların bir ihtiyacı olarak değerlendiriyoruz. Geçmişte olduğu gibi bilindik senaryoları tekrar uygulamaya koymak istediklerini görüyoruz. Demokrasiden, adaletten ve hukuktan yana olmaya devam edeceğiz. Demokrasiden, halkların kardeşliğinden ve barıştan yana olan HDP’nin yanında olduğumuzu ve bu saldırılar karşısında dayanışma içinde olacağımızı ifade etmek istiyoruz.” 

Sancar da saldırıların HDP’yi mücadeleden alıkoyamayacağını vurguladı. Sancar, HDP’nin daha önce yapılan sayısız benzer saldırı ve baskıların üstesinden nasıl geldiyse aynı şekilde bu süreçte de artık silahlı saldırıya kadar varan baskıların üstesinden geleceğini belirtti. 

Avukat Hüseyin Çolak ve Prof. Dr. Ali Erten de bu girişimlerin ülkenin geleceği açısından kaygı verici olduğunu ve aydınlık yarınları isteyen tüm kurum ve bireylerin bu karanlık ittifaka karşı ortak bir akıl geliştirmelerinin gerekli olduğunu ifade etti. 

Sosyalist Emekçiler Partisi Genel Başkanı Güneş Gümüş ve beraberindeki heyet ise devrimcilerin bu saldırılar karşısında omuz omuza durması gerektiğini belirtti. Gümüş, “Polisin, katil Onur Gencer’e ve Ogün Samast’a gösterdiği yaklaşım tesadüf değildir” dedi.