Heftanin şehitleri anısına eylem

Şehit Salih Kendal İntikam Birimleri, Cenga Heftanin’de şehit düşen gerillalar anısına Konya’nın Kulu ilçesinde eylem düzenledi.

Yazılı bir açıklama yapan Şehit Salih Kendal İntikam Birimleri şunları belirtti: “Faşist, işgalci Türk devleti Kürt halkı ve özgürlük hareketini imha ve tasfiye etmek için dört parçada topyekün bir savaş başlatmış durumda. Medya Savunma Alanlarında Heftanin şahsında özgürlük gerillaları destansı bir direniş sergilemektedir. TC devleti girdiği her alanda darbe yiyerek hezimete uğruyor ancak içte ve dışta yarattığı Kürt düşmanlığı üzerine siyaset yapıp özel savaş yürütüyor. Ne bu saldırılar ne de imha inkar politikanız Önder Apo’nun PKK öncülüğünde yarattığı mücadele geleneğini bitiremeyecek.

5 Temmuz’da Konya’nın Kulu ilçesinde Şehit Salih Kandal İntikam Birimlerimiz üç ayrı nokta da eylem gerçekleştirdi. Faşist Mehmet Emin Tuncer ve Battal Özkan ait ekili tarım arazilerine eylem düzenlendi. Üç ayrı noktada yapılan eylemlerde her iki şahsa ait arazilerde yüzlerce dönüm ekili arazi yanarak küle döndü.

5 Temmuz’da Konya’nın Eşme ilçesinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) Bağlı tarım arazilerine eylem düzenlendi gerçekleşen bu eylemde devlet kurumlarına ait binlerce dönüm ekili arazi küle dönerek imha oldu.

Bu eylemleri Cenga Heftanin direnişinde fedaice direnip şahadete ulaşan kahraman şehitlerimizin anısına gerçekleştiriyor bu direniş ruhunu yaratanları selamlıyoruz.

Önder Apo üzerindeki tecrit ve izolasyon, işgal saldırıları son bulana kadar faşist TC güçleri Kürdistan topraklarından sökülüp atılana kadar mücadele edeceğiz ve eylemlerimiz devlet güçlerine kurumlarına ve faşist işbirlikçilere yönelik devam edecektir.”