'Herkesi 1 Mayıs’ta alanlara davet ediyoruz’

1 Mayıs kutlamalarının yasaklanmasına ilişkin Kadıköy’de yapılmak istenen basın açıklamasına polisin saldırısı sonucu 41 kişi gözaltına alındı. Daha sonra açıklama yapan kitle, herkesi 1 Mayıs'ta alanlara davet etti.

1 Mayıs Bileşenleri’nin, 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanmasına ilişkin İstanbul'un Kadıköy ilçesinde gerçekleştirdiği basın açıklamasına polis saldırmış ve 41 kişi gözaltına alınmıştı. 

Saldırıyı sloganlarla protesto eden çok sayıda kişi Kadıköy'deki Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim – Sen) İstanbul 2 No’lu Şube binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. 

Tüm yasaklamalara karşı engelleri tanımayan kitle, dernek binası önünde sloganlar ve alkışlar eşliğinde ablukayı kabul etmediklerini vurguladı. Polisin, müdahale anonsunu yinelemesinin üzerine dernek binasına giren kitle burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

'1 MAYIS’TA ALANLARA’

Basın açıklamasını yapan Eğitim- Sen 3 No’lu Şube Başkanı Ayfer Koçak, 1 Mayıs'ın yaklaştığı bugünlerde gerçekleştirilen açıklamalara polisin saldırdığını hatırlatarak “1 Mayıs kutlamalarımız adliye koridorlarında geçer oldu” dedi. Koçak, bugün gözaltına alınanların sayısının 41 olduğunu aktardı. 

Emekçilere yaşatılanların zulüm olduğunu da ifade eden Koçak, bu zulme ancak emekçilerin dur diyebileceğini belirtti. Koçak, “Dün de bugün de onlarca arkadaşımız gözaltına alındı. Olanlar emekçilerin, kadınların ablukaya alınmasıdır. Bize alanlar çizerek sınırlara hapsetmek istiyorlar fakat tüm sınırları aşarak mücadelemizi büyütüyoruz” dedi.

Uygulanan zulüm politikaları ile emekçilerin “salgının kurbanları” olarak seçildiğinin altını çizen Koçak, zulmedenlere karşı yaşamakta ısrar edeceklerini belirterek herkesi 1 Mayıs’ta alanlara davet etti.