Son Dakika: DEM Parti Heyeti, İmralı’ya hareket etti

Hesekê'de 32 rejim askeri öldürüldü

Hesekê'de bugün yaşanan çatışmalarda en az 32 rejim askerinin öldürüldüğü ve 33 askerin de YPG güçleri tarafından eskir alındığı bildirildi.

Rejim ve çetelerinin provokatif saldırılarıyla Hesekê’de 16 Ağustosta başlayan çatışmalar devam ediyor. YPG/Asayiş/HPC güçleri Baas rejimi çeteleri ağır darbeler vuruyor.

YPG kaynaklarından alınan bilgilere göre, dünden buyana Mesakin, Neşwa ve Xiwêran mahallerinde yaşanan çatışmalarda onlarca rejim askeri öldürüldü, birçok nokta rejimden temizlendi.

Dünkü çatışmalarda Tren istasyonu yakınındaki Mesakin mahallesinde 3, Xiwêran’da 11, kent çarşısında 15 rejim askeri ve çetesi öldürüldüğü öğrenilirken, kent çarşısında rejime ait bir 12,5’luk doçka imha edildi.

Öte yandan YPG savaşçılarının Kezwan dağı yakasında yer alan Neşwa mahallesinde ise 33 rejim askerini esir aldığı, bunlardan 12’sinin yüksek rütbeli olduğu belirtildi. Ayrıca aynı bölgede yaşanan çatışmalarda 3 rejim askeri öldürülürken, 4’ü de yaralandığı kaydedildi. Rejimin kontrolündeki stratejik bir tepenin YPG güçlerinin denetimine girdiği, burada rejime ait bir kamyon ve 2 pikcup tipi aracın ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı.

Diğer yandan Xiwêran mahallesindeki çatışmaların devam ettiği ve mahallenin YPG güçleri tarafından kuşatıldığı aktarıldı.