'Hiçbir düş yarım kalmayacak' gecesi yarın
Darbe girişimi nedeniyle ertelenen "Hiçbir düş yarım kalmayacak" gecesi, yarın Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılacak.
Darbe girişimi nedeniyle ertelenen "Hiçbir düş yarım kalmayacak" gecesi, yarın Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılacak.
Gece, Suruç'tan Ankara'ya, Roboskî'den Soma'ya adalet arayışçılarını bir araya getirecek. HDP Eş Genel Başkanları'nın da katılacağı gecede, Suruç gazilerinden oluşan müzik grubu da sahne alacak.
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) "Suruç için adalet, herkes için adalet" kampanyası kapsamında 16 Temmuz'da İstanbul'da düzenlemeyi planladığı "Hiçbir düş yarım kalmayacak" gecesi, darbe girişimi nedeniyle ertelenmişti.
Gece, yarın 17.00-23.00 saatleri arasında Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılacak.
SURUÇ GAZİLERİ DE SAHNE ALACAK
Gecede, Suruç katliamından sağ kurtulan gençlerden oluşan bir müzik grubu da sahne alarak, şarkılarını katledilen 33 düş yolcusu için söyleyecek.
Geceye Burhan Berken, Ferhat Tunç, Grup Vardiya, Hilmi Yarayıcı, İlkay Akkaya, İsyan Ateşi, Sarya şarkıları, Mehmet Özer, Şükrü Erbaş ve Temel Demirer şiirleri ile katılacak.
HDP Eşgenel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş da gecenin katılımcıları arasında yer alacak.
MEHMET TUNÇ VE ASYA YÜKSEL'İN AİLELERİ GELİYOR
Türkçe ve Kürtçe sunumu yapılacak olan gecenin açılışı, Suruç'ta yaralanan Güneş Erzurumluoğlu tarafından yapılacak, ardından SGDF Eşbaşkanları Özgen Sadet ve Oğuz Yüzgeç konuşacak.
Gece, Somalı aileleri, Cumartesi annelerini, 10 Ekim ailelerini, Gezi aileleri, 2 Temmuz ailelerini, Roboskî ailelerini, Hurşit Külter, Mehmet Tunç, Asya Yüksel, Sevag Balıkçı, Metin Göktepe, Metin Lokumcu, Kadri Bağdu, Baran Tursun, Serhat Yıldız'ın ailelerini Suruç aileleri ile buluşturacak.
Ayrıca kadın katliamlarına ve kadına yönelik şiddete karşı adalet arayan aileler de gecenin katılımcıları arasında olacak. 68 gençlik hareketinin önemli isimlerinden Taylan Özgür'ün ailesi de geceye katılacak.
Türk, Kürt, Çerkes, Arap, Ermeni halklarından da bir çok temsilciyi bir araya getirecek olan gecede, SGDF ve Suruç Aileri İnisiyatifi, 33 düş yolcusu adına adalet mücadelesini yürüten kişi ve kurumlara plaketler sunacak.
BEKSAV tarafından Suruç katliamının tanıklarının ve ailelerin konuştuğu sinevizyonun da gösterileceği gecede, Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç gazi ve tanıkları ile gençlik örgütleri adına da konuşmalar yapılacak.