Türk ordusunun Şırnak’ta düzenlediði 3 ayrı operasyonda çıkan çatışmalarda 6 asker ve 1 kontranın öldürüldüðü bildirildi.
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde Türk ordusunun 12 ve 13 Haziran günlerinde düzenlediði operasyonlar hakkında bilgi veren HPG Basın-Ýrtibat Merkezi (HPG-BÝM), operasyonlar esnasında yaşanan çatışmalarda 6 asker ile 1 kontranın öldüðünü duyurdu.
BEYTÜŞŞEBAP’TA 2 AYRI OPERASYON
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi ile Beytüşşebap ilçesine baðlı Bilbeşê köyü arasında 12 Haziran günü operasyona çıkan Türk ordu birlikleriyle HPG gerillaları arasında Gire Xanike mıntıkasında bir çatışmanın yaşandıðını belirten HPG-BÝM, yaşanan çatışmada 2 askerin öldüðü, 2 askerin de yaralandıðını bildirdi.
Çatışma alanının Türk ordusu tarafından obüs ve havan toplarıyla bombalandıðının belirtildiði açıklamada Türk ordusunun Skorsky helikopterlerle ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırdıðı ifade edildi.
Türk ordusunun 13 Haziran günü Beytüşşebap merkeze baðlı Berêreş mıntıkasında da ayrı bir operasyon düzenlediðini ifade eden HPG-BÝM, bu operasyonda akşam saat 18.20 sularında Türk ordu birlikleriyle HPG gerillaları arasında bir çatışmanın yaşandıðı, çatışma sonucunda 4 askerin öldüðü, 4 askerin de yaralandıðını kaydetti.
Türk ordusunun operasyona sivil araçlarla geldiðine dikkat çeken HPG-BÝM, yaşanan çatışmada ayrıca 1 aracın da gerillalarca darbelendiði belirtildi. Açıklamada ayrıca kobra helikopterler ve havan toplarıyla çatışma alanının bombalandıðı belirtildi.
BESTA’DA KONTRA OPERASYONU
Şırnak'ın Besta alanına yönelik Türk ordusu tarafından 12 Haziran günü kontra birliklerle bir operasyon düzenlendiði bilgisini veren HPG-BÝM, sabah saat 04.00’da Besta’nın Şehriban alanına baðlı Sere Ro mıntıkasında bir çatışmanın yaşandıðını bildirdi. “Ýşgalci TC ordusuna baðlı kontra birliklerle gerillalarımız arasında bir çatışma yaşanmıştır” denilen açıklamada yaşanan bu çatışmada 1 kontranın öldüðü, 1 kontranın da yaralandıðı kaydedildi.
Açıklamada ayrıca çatışma ardından Türk ordusunun 4 kobra helikopter eşliðinde alanda bulunan güçlerini, yine ölü ve yaralısını skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırdıðı kaydedildi.
POLÝS LOJMANLARINA EYLEM
Öte yandan HPG-BÝM, gerillaların 12 Haziran akşamı saat 23.00 sularında Aðrı’nın Doðubeyazıt Yeşilkent’te bulunan polis lojmanlarına yönelik bir eylem gerçekleştirdiðini duyurdu. Açıklamada “Eylemdeki düşman ölü ve yaralı sayısı güçlerimizce netleştirilememiştir” denildi.
IÐDIR’DA GÖZALTINA ALINAN 3 KÝŞÝ DAHA SERBEST BIRAKILDI
Iðdır'da gözaltına alınan 3 kişinin daha serbest bırakıldıðı duyuruldu. HPG-BÝM'in konuya ilişkin açıklaması şöyle: "29 Mayıs günü Iðdır'ın Korxan yaylasında gerillalarımız tarafından 10 kişi gözaltına alınmış, 5 haziran günü sorguları biten 7 kişi serbest bırakılmıştı. 13 Haziran günü ise sorguları biten diðer 3 kişi de serbest bırakılmıştır. "