HPG: Çatışmalar sürüyor, yeniden kimyasal silah kullanıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Avaşîn’de çatışmaların sürdüğünü ve Türk devletinin yeniden kimyasal gazlar kullandığını bildirdi.

HPG-BİM yaptığı açıklamada, Uludere’de sabotaj taktiği ile bir eylem düzenlendiğini, Zap’ta bir helikoptere müdahale edildiğini, Avaşin’de suikast sonucu bir işgalcinin cezalandırıldığını ve birçok alanda şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

ŞIRNAK’TA SABOTAJ

HPG-BİM’nin açıklaması şöyle:

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi Çerçevesinde Heftanîn bölgesinde;

– 22 Ekim günü saat 14:30’da Şirnex’ın Qileban (Uludere) ilçesinde bulunan Elemun karakolundan Girê Tangê’ye askeri malzeme taşıyan işgalci TC ordusuna ait bir kamyon YJA Star güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle vurulmuştur.

Gerçekleştirilen eylemin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış, işgalcilere ait kamyon ve içindeki malzemeler imha edilmiştir. Bu başarılı eylem ölümsüz komutanımız Şehîd Berîtan (Gülnaz Karataş) yoldaşımızın şehadet yıldönümü anısına yapılmıştır.

ZAP’TA HELİKOPTERE MÜDAHALE

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi Çerçevesinde;

– 24 Ekim günü gece saatlerinde Zap bölgesine bağlı Tîpa T alanını bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Güçlerimizin müdahalesi sonucu saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

– 24 Ekim günü Avaşîn bölgesinde bulunan Girê Şehîd Elî çevresinde bulunan bir grup işgalci, güçlerimiz tarafından takibe alınmıştır. Denetim altına alınan işgalciler aynı gün saat 16:25’te suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Avaşîn bölgesine bağlı Girê Kartal ve Werxelê Direniş Alanları;

– 23 Ekim günü işgalci TC ordusu Girê Kartal Direniş Alanı’na zehirli gazlar, kimyasal silahlar ve patlayıcılarla saldırmıştır. Bombardımanlar ardından ilerlemek isteyen işgalciler ile Girê Kartal alanındaki savaşçılarımız arasında gün boyu yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalar sonucunda işgalciler ilerleyememiştir.

KİMYASAL SİLAHLARLA SALDIRI

– 24 Ekim günü işgalci TC ordusu Girê Kartal Direniş Alanı’nı 4 kez kimyasal silahlar ve patlayıcılarla bombalamıştır. Öğlen saatlerinde ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından 4 kez yakın mesafeden vurulmuştur. Aynı zamanda Direniş Alanı’na gönderilen 2 dron güçlerimiz tarafından vurulmuştur.

– 25 Ekim günü saat 09:25’ten itibaren işgalci TC ordusu Girê Kartal Direniş Alanı’na zehirli gazlar ve kimyasal silahlarla saldırmaktadır. Direniş Alanı ve çevresinde güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar devam etmektedir.

– 24 Ekim günü işgalci TC ordusu Werxelê Direniş Alanı’nı ağır silahlarla bombalamıştır. Aynı gün saat 22:20’de Direniş Alanı 3 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

24 Ekim günü 19:50 – 20:50 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattı üzerinde helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

– 24 Ekim günü 22:40 – 00:50 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Girê Kartal, Werxelê, Tabura Ereba ve Banista alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

– 24 Ekim günü saat 02:45’te Zap bölgesine bağlı Çemço alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.”