HPG, Amed’de şehit düşen iki gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 3 Haziran günü Amed kırsalında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden iki gerillanın kimliklerini açıklayarak andı.

HPG-BİM, “2 Haziran günü işgalci TC ordusu Amed’in Şehit Serxwebun alanında bir operasyon başlatmıştır. İnsansız hava araçlarının desteği ile başlatılan bu operasyonda, 3 Haziran günü saat 05.00 sularında taarruz helikopterleri Medrese köyü çevresini yoğun bir şekilde bombalamıştır” dedi.

Açıklamada, “Gerçekleştirilen bombardımanlar ardından alana Skorsky helikopterler ile indirme yapan işgalciler ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Karadan güçlerimizin üzerine gidemeyen işgalci TC ordusu, savaş uçakları ile alanı bombalamıştır. Yaşanan çatışmalarda düşmana ağır darbeler vurarak son mermisine kadar savaşan Zınar ve Rızgar yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır” ifadeleri yer aldı.

Hayatını kaybeden iki gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Rızgar Tolhıldan
Adı Soyadı: Felat Kocakaya
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Emine – Necmettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Haziran 2019 / Amed

Kod Adı: Zınar Akro
Adı Soyadı: Yusuf Kayran
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Meliha – Vahap
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Haziran 2019 / Amed

HPG-BİM, gerillaların mücadele yaşamlarına dair de bilgiler verirken, mücadeleyi zafere taşıma sözü verdi.

“Rızgar Tolhıldan yoldaşımız, 2010 yılında Amed’ten gerilla saflarına katılmıştır. Faşist TC devletinin halk, gençlik ve kadınlar üzerinde uyguladığı asimilasyon ve yok etme politikalarına karşı gerilla saflarındaki yerini alan Rızgar yoldaş, kısa süre içerisinde dağ koşullarına uyum sağlamış ve pratikçi bir gerilla olmuştur. Arkadaşları arasında güler yüzlü, samimi ve saf yüreği ile tanınan Rızgar yoldaş, gittiği her yerde moral ve motivasyonu ile örnek bir arkadaşımız olmuştur. Her ne koşulda olursa olsun halkının özgürlüğünden taviz vermeyen Rızgar yoldaş, faşist TC devletinin Amed’te başlattığı işgal operasyonuna karşı kahramanca savaşarak şehitler kervanına katılmıştır.

Zınar Ako yoldaşımız 2011 yılında işgalci TC devletinin Kürdistan halkı üzerinde uyguladığı baskı ve katliamlara karşı özgürlük mücadelesine katılmıştır. Kürdistan dağlarında işgalcilere karşı mücadele için yerini alan Zınar yoldaş, aldığı eğitimlerle yetkin bir gerilla olmuştur. Düşmana karşı kendisini özgürlük felsefesi ile geliştiren Zınar yoldaşımız, aldığı tüm görev ve sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirmiştir. Düşmana karşı mücadelede taviz vermeyen Zınar arkadaşımız, düşmanın her alanda başlattığı imha operasyonlarına karşı kahramanca savaşmıştır. Amed Eyaleti’nde önemli görevler üstlenen ve en zor görevleri omuzlayan Zınar yoldaş, emekçiliği ve fedakarlığı ile arkadaşları içerisinde önemli bir yer edinmiştir. Şehit düştüğü son ana kadar da devrimci tutumundan asla taviz vermemiş ve düşmana karşı son mermisine kadar savaşarak şehitler kervanına katılmıştır.

Şehadete ulaşan Zınar ve Rızgar yoldaşlarımızın aileleri başta olmak üzere, yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve mücadelemizi zafere ulaştırana dek işgalcilere karşı savaşacağımızın sözünü veriyoruz.”