HPG Avaşîn’de kimyasal silahla şehit düşen üç gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Avaşin’in Girê Sor Direniş Alanı’nda 3 Eylül günü kimyasal silahla düzenlenen saldırıda şehit düşen üç gerillayı andı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada “15 Eylül 2021 günü yaptığımız açıklamada, 3 Eylül günü sömürgeci Türk ordusunun, Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın Girê Sor Direniş Alanında geliştirdiği tarihi direniş karşısında sonuç alamadığını, insanlık dışı uygulamalara başvurarak kimyasal gazlar kullandığını ve bu saldırılarda 3 yoldaşımızın şehadete ulaştığını belirtmiştik” diye hatırlattı.

Açıklamada, “Girê Sor Direniş Alanı’nda geliştirdikleri destansı direnişle halkımızın özgürlük tarihinde yeni bir sayfa açan Botan, Zinarîn ve Delal yoldaşlarımız zafere yürüyen Kürdistan Özgürlük Gerillasının en büyük güç ve moral kaynağı olarak hatırlanacak ve mücadele gerekçelerimizden olacaklardır” denildi.

Üç gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Botan Özgür
Adı Soyadı: Celal Özcan
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Sadiya – Kemal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Eylül 2021 / Avaşîn

Kod Adı: Zinarîn Welat
Adı Soyadı: Rama Şemdîn
Doğum Yeri: Hesekê
Anne – Baba Adı: Aklima – Serbest
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Eylül 2021 / Avaşîn

Kod Adı: Delal Qamişlo
Adı Soyadı: Hîva Mamo
Doğum Yeri: Qamişlo
Anne – Baba Adı: Hamide – İsmail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Eylül 2021 / Avaşîn

HPG-BİM, şehit düşen gerillalara ilişkin ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Botan yoldaşımız, yurtsever kültürün her zaman canlı olduğu Wan’ın Elbax ilçesinde dünya gelmiş ve büyümüştür. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne erken yaşlardan itibaren ilgi duyan yoldaşımız, kardeşinin gerilla saflarına katılımıyla birlikte karar düzeyini geliştirmiş ve aktif bir şekilde 2004’ten itibaren devrim çalışmalarında yerini almıştır. Özgürlük Mücadelemiz içinde yer aldıkça Önder APO Felsefesi’ne ilgisi daha fazla gelişen yoldaşımız, derin bir yoğunlaşma içerisine girmiştir. İşgalci TC ordusunun halkımıza karşı geliştirdiği inkar ve imha siyasetindeki ısrarı, Botan yoldaşımızın yönünü gerilla saflarına dönerek mücadele çizgisini güçlendirmesine neden olmuştur.

2012 yılında Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılan ve hızla adapte olarak komutanlaşan Botan yoldaşımız, uzun yıllar zorlu Zagros coğrafyasında gerillacılık yürütmüştür. Katıldığı ilk günden itibaren büyük bir inançla mücadelede ısrar eden, Önderlik çizgisini her zaman kendisine esas alan Botan yoldaşımız, emekçi kişiliğiyle yoldaşları arasında büyük bir saygı uyandırmış, yaşamda büyük güç ve moral kaynağı olmuştur. Önder APO ve kutsal şehitlerimizin çizgisinde tereddütsüz bir yürüyüşün sahibi olan Botan yoldaşımız, militan katılımıyla partimizin değerlerini her zaman korumuştur. 7 yıl Avaşîn alanında pratik yürütmüş ve hayranı olduğu Avaşîn coğrafyasına büyük bir tutkuyla bağlanmıştır. İşgalcilere karşı Avaşîn’de gerçekleştirilen birçok eyleme öncülük düzeyinde katılan Botan yoldaşımız, son olarak bulunduğu Girê Sor Direniş Alanı’nda tarihi bir rol oynayarak direnişe öncülük etmiştir. Faşist işgalci TC devletinin bütün saldırılarını boşa düşüren yeni dönemin gerillacılık taktiklerini pratikleştirerek zafer çizgimizin alanda hakim kılınmasını sağlayan yoldaşlarımızdan olmuştur. Yaralanmasına rağmen bir an olsun savaş cephesinden çekilmemiş, işgalci TC devletinin kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği alçakça saldırılar sırasında şehadete ulaştığı ana kadar yüksek APOCU militan ruhla savaşmış ve yoldaşları için unutulmaz bir güç kaynağına dönüşmüştür. Botan yoldaşımızın yaşam ve savaş çizgisi mücadelemizde her zaman önümüzü aydınlatacaktır.

Zinarîn yoldaşımız, Rojava Özgürlük Devrimi’ne kitlesel katılımlar sağlayarak, ilk günden itibaren devrimi sahiplenen yurtsever Hesekê’de dünya gelmiştir. Yurtsever ve her dönem mücadelemize bağlı kalarak ellerinden gelen katkıyı çekinmeden sunan bir ailede büyüyen Zinarîn yoldaşımız, erken yaşlarda halkımızın özgürlük mücadelesini tanıma şansına sahip olmuştur. Kültür sanat çalışmalarında katılan ve üretken kimliğiyle başarılı çalışmalar yürüten Zinarîn yoldaşımız, genç bir kadın olarak Önder APO’nun Kadın Özgürlük İdeojisini tanımış ve özgür bir geleceğin ancak kesintisiz bir mücadeleyle elde edilebileceği gerçeğini bilince çıkarmıştır.

2013 yılında gerilla saflarına katılarak birçok alanda gerillacılık yürüten yoldaşımız, hep hayalini kurduğu Zagroslar’da gerillacılık yapma isteğini Avaşîn’de hayata geçirmiştir. PKK ve PAJK çizgisinde yetkinleşmeyi esas alan yoldaşımız, her zaman derin bir yoğunlaşma içerisinde olmuş ve öğrendiklerini hem pratiğe hem de yoldaşlarına aktarmıştır. Kadının yaşam ve savaşta öncülük misyonu esas alarak bulunduğu her alanda öncülük yapan yoldaşımız, kısa sürede komutanlaşarak güçlü bir savaş pratiği sergilemiştir. Avaşîn alanında işgalci TC ordusuna karşı birçok eylemde başarıyla yer alan Zinarîn yoldaşımız, Girê Sor Direniş Alanı’nda özgür Kürt kadınının işgalcilere karşı geliştirdiği güçlü direnişin öncülerinden biri olarak Önder APO felsefesini şahsında somutlaştırmış ve örnek militan duruşun sembolü olmuştur. Zinarîn yoldaşımızın işgalci TC devletin bütün teknik ve kimyasal silah saldırılarına karşı boyun eğmez direnişi sonsuza kadar halkımızın direniş tarihinde yerini alacaktır.

Delal yoldaşımız, Rojava Devrimiyle özgürleşen yurtsever Qamışlo kentinde dünyaya gelmiş ve yurtsever özellikleriyle tanınan bir ailede büyümüştür. Rojava Özgürlük Devrimi içinde büyüyen Delal yoldaşımız, genç bir Kürt kadını olarak faşist DAİŞ çetelerine karşı savaşmış ve Rojava topraklarının özgürleştirilmesi hamlelerinde en ön saflarda yerini almıştır. Önder APO’nun Özgürlük Felsefesiyle donanan ve toplum içinde yok sayılan kadının devrimci gücüne bizzat tanıklık etmiş ve bir parçası olmayı seçmiştir. Kadın Özgürlük İdeolojisi’ni kendisine esas alan ve bu temelde derinleşen Delal yoldaşımız, gerilla saflarına katılarak mücadelesini Kürdistan’ın özgür dağlarında sürdürmüştür. Genç yaşına rağmen kısa sürede gelişen ve hızla gerillacılıkta uzmanlaşan yoldaşımız, enerjisi, emekçi kişiliği ve yoldaşlık kavramına bağlılığıyla tanınmıştır. Avaşîn bölgesinde yürüttüğü pratikle işgalci TC ordusuna ağır darbeler vurulan birçok eylemin içinde yerini almış ve PAJK çizgisinin yiğit bir militanı olarak üstüne düşen bütün görevleri üstün bir başarıyla yerine getirmiştir. Girê Sor Direnişi sırasında savaş suçlusu işgalci TC devletinin kimyasal saldırıları sonucu şehadete ulaşan Delal yoldaşımızın bıraktığı direniş çizgisi biz yoldaşları tarafından zaferle taçlandırılacaktır.

Sömürgeci TC ordusunun geliştirdiği insanlık dışı saldırılarına karşı sarsılmaz Apocu iradeyle ayları bulan destansı bir direniş sergileyen Botan, Zinarîn ve Delal yoldaşlarımız özgür Kürt’ün ve ilerici insanlığın birer onur abideleri olarak tarihteki yerlerini almışlardır. Bu değerli yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin ‘’Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan’’ hayallerini mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz.”