HPG Botan’da şehit düşen dört gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Şırnak’ta ağustos ayı sonunda bombardımanlar sonucu şehit düşen dört gerillayı andı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açılamada “30 Ağustos 2021 günü Şirnex’în Elkê bölgesinde yerel kontraların düşmana verdikleri bilgi sonucunda alanda bombardımanlar gerçekleşmiş ve bu bombardımanlar sonucunda 4 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Açıklamada “Sömürgeci TC devletine karşı yıllardır mücadele içerisinde olan ve Kürdistan Devriminin gerçekleşmesi için büyük emek sahibi olan Nuda, Binevş, Şiyar ve Zinar yoldaşlarımız bıraktıkları mücadele mirasıyla yurtsever halkımız ve biz yoldaşlarının her zaman öncüleri olacak ve mücadeleyi zaferle taçlandırma gerekçelerimiz olacaklarıdır” ifadeleri yer aldı.

HPG-BİM, dört gerillanın kimlik bilgilerini şöyle verdi:

Kod Adı: Nuda Garzan

Adı Soyadı: Keziban Yılmaz

Doğum Yeri: Bedlîs

Anne – Baba Adı: Hazine – Şefik

Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Ağustos 2021 / Şirnex

 

Kod Adı: Binevş Agir

Adı Soyadı: Emine Yılmaz

Doğum Yeri: İstanbul

Anne – Baba Adı: Aysel – Muhlis

Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Ağustos 2021 / Şirnex

Kod Adı: Şiyar Şêxo

Adı Soyadı: Xelîl Ali

Doğum Yeri: Efrîn

Anne – Baba Adı: Zeynep – İbrahim

Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Ağustos 2021 / Şirnex

Kod Adı: Zinar Sorî

Adı Soyadı: Abdullah Oğuz

Doğum Yeri: Şirnex

Anne – Baba Adı: Hamî – Mehmet

Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Ağustos 2021 / Şirnex

 

Açıklamada gerillalara ilişkin ayrıca şu bilgiler yer aldı:

“Nuda yoldaşımız Xîzan’da dünya gelmiş, yurtsever değerlere bağlı bir aile ve çevrede büyümüştür. Sömürgeci TC devletinin halkımıza yönelik soykırım ve Kürdistan’ı Kürtsüzleştirme politikaları nedeniyle ailesiyle birlikte göç etmek zorunda kalmıştır. Genç bir kadın olarak sistemin baskılarına doğrudan tanıklık etmiş ve sistemin Kürt gençlerini yozlaştırma çabalarına karşı sürekli mücadele içinde olmuştur. Kürt halkının Özgürlük Mücadelesi’ni tanıdıkça Önderliğe karşı ilgisi gelişmiştir. Önderliğin Kadın Özgürlük Felsefesinden etkilenen Nuda yoldaşımız, hakikat yolunda yürüme kararlılığına erişmiştir. Bir süre gençlik çalışmalarında yer alan yoldaşımız, 2014 yılında yönünü Kürdistan dağlarına çevirmiş, büyük bir coşkuyla mücadele saflarına katılmıştır. PAJK çizgisinde militanlaşan, Önderlik felsefesinde derinleşmeyi esas alan Nuda yoldaşımız, mütevazi, emekçi ve sabırla sorunlar üzerine giderek çözüm gücü olmayı bilmiş ve yoldaşlığıyla yaşam çizgisi haline getirmiştir. Yoldaşlarıyla güçlü ilişkiler geliştiren, yaşamda daima moral kaynağı olan duruşuyla her zaman öncülük yapmıştır. Yetkin bir YJA Star gerillası olarak katıldığı her çalışmada sonuç alan Nuda yoldaşımız, yeni dönem gerillacılığının genç komutanları arasında yerini almış ve Bakur’da gerillacılık yürütmeyi temel hedefi haline getirmiştir. İşgalci TC devletine etkili darbelerin vurulduğu bir çok eylemde yerini alan Nuda yoldaşımız, her zaman mücadelemizde yaşamaya devam edecektir.

Binevş yoldaşımız, aslen Çewlîk’li olan ancak İstanbul’a göç etmek zorunda kalan yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve aynı yurtsever değerlerin güçlü olduğu bir çevrede büyümüştür. Metropolde büyümesine rağmen Kürdistani değerlerle bağını hiçbir zaman koparmamıştır. Genç bir kadın olarak sistemin kimliksizleştirme ve kişiliksizleştirme saldırılarına rağmen Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni seçerek mücadeleye başlayan Binevş yoldaşımız, Sakarya’da üniversite okurken gençlik çalışmalarına katılmıştır. Uzun yıllar Kürdistan gençlerini hakikatle buluşturma çalışmalarına büyük bir fedakârlık ve emekle katılan yoldaşımız, bir süre işgalcilerin zindanlarında kalmıştır. Zindan sürecinden sonra devrim çalışmalarına ara vermeden daha güçlü bir katılım sağlamış ve uzun yıllardır hayalini kurduğu gerilla saflarına katılarak kararlılık düzeyini bir kez daha göstermiştir. Gerillacılık yılları boyunca büyük bir coşku ve heyecanla pratik yürütmüş, kısa sürede yetkin bir YJA Star gerillasına dönüşmüştür. Önder Apo’nun Kadın Özgürlük Çizgisine sınırsız bir bağla bağlı olmuş ve yetkinleşmek için sürekli bir yoğunlaşma içinde olmuştur. Yeni dönem gerillacılık sanatında uzmanlaşarak geliştirdiği tecrübeyi Bakurê Kurdistan’a taşımayı esas alan Binevş yoldaşımız, işgalcilere karşı olan öfkesini pratiğine aktarmıştır. PAJK çizgisinin yılmaz bir militanı olan Binevş yoldaşımız, daima mücadelemizde yaşamaya devam edecektir.

Şiyar yoldaşımız, Afrîn’de dünyaya gelmiş, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılımları olan yurtsever ve Kürdistani değerlere bağlı bir aile çevresinde şekillenmiştir. Aileden ve yakın çevresinden çok sayıda kişinin gerilla saflarına katılmış olması Şiyar yoldaşımızın mücadeleyi erken yaşlarda tanımasını sağlamıştır. Mücadeleyi yakından takip etmiş ve kutsal şehitlerimize bağlılık temelinde 2012 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığı andan itibaren büyük bir gelişim çizgisine sahip olmuş ve kendisini sürekli geliştirmiştir. Birçok farklı alanda gerillacılık yapan Şiyar yoldaşımız, DAİŞ çetelerinin 2014 yılında Êzîdê halkımızı soykırıma uğratma saldırıları sırasında Şengal halkımızı savunma görevini üstlenen yoldaşlarımızdandır. Çeteleri yenilgiye uğratan Apocu militanların üstün irade ve savaş gücünü bütün dünyaya gösteren Şengal Direnişi içinde yer alması Şiyar yoldaşımızın yoğunlaşmalarını daha da derinleştirmesini sağlamış, işgalcilere karşı zafer mücadelesini soluksuz yürütmesinde güç kaynağı olmuştur. Yoldaşlarıyla birlikte Şengal pratiğini üstün bir başarıyla sonuçlandıran Şiyar yoldaşımız, yönünü tekrar Kürdistan’ın özgür dağlarına çevirmiş ve işgalci TC devletine karşı savaşı geliştirme hedefiyle Bakurê Kürdistan’a geçmiştir. Geniş gerillacılık birikimini Bakur’a taşıyarak yoldaşlarına öncülük yapmıştır. Güler yüzlü, mütevazi ve emekçi kişiliğiyle yoldaşları arasında büyük bir sevgi saygı yaratan Şiyar yoldaşımız, mücadelemiz boyunca yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Zinar yoldaşımız, Hezex’te dünyaya gelmiş, yurtsever bir aile ve çevrede büyümüştür. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılımları olan ve yurtsever bilincin güçlü olduğu Hezex’te mücadeleyle tanışan yoldaşımız, halkımızın özgürlük hayallerini gerçekleştirmek temelinde 2013 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Birçok farklı alanda gerillacılık yürüterek yetkin bir gerilla komutanı olmuştur. 3 kez yaralanmasına rağmen sahip olduğu güçlü iradeyle kısa sürede iyileşmiş ve tekrar savaş mevzilerine dönerek işgalcilere karşı savaşını kesintisiz devam ettirmiştir. İşgalci TC devletinin inkar ve imha siyaseti karşısında mücadeleyi yükselterek, düşmana amansız darbeler vurmayı esas alan Zinar yoldaşımız, bu temelde Bakur’da gerillacılık yürütme isteğiyle her zaman ön plana çıkmıştır. Mütevazı ve emekçi kişiliğiyle tanınan yoldaşımız, kendini sürekli eğiterek geliştiren, öğrendiklerini yoldaşlarıyla paylaşarak bulunduğu her ortamda üzerine düşen öncülük misyonunu layıkıyla yerine getirmiştir. Demokratik Modernite gerillacılığının gelişmesi için büyük bir çaba sarf etmiş ve şahsında yeni dönem gerillacılığının komutanlığını somutlaştırmıştır. Rêber Apo Felsefesinin yiğit bir militanı olarak, büyük küçük demenden bütün çalışmalara yılmaz bir enerjiyle katılmış ve her zaman başarıyla sonlandırmıştır. Zinar yoldaşımızın, yaşamı, duruşu, katılımı ve mütevazi kişiliğiyle yarattığı miras mücadelemizde yaşama devam edecek ve yoldaşları için moral kaynağı olmaya devam edecektir.”

HPG-BİM, gerillalar için başsağlığı dileğinde bulunarak, intikamlarının alınacağı sözünü verdi: “Zafere olan kesin inançları ve bu temelde soluksuz bir şekilde geliştirdikleri mücadeleleriyle Kürdistan Devriminin öncüleri olmayı başaran Nuda, Binevş, Şiyar ve Zinar yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin intikamlarını ülkemiz Kürdistan’ı özgürleştirerek alacağımızın sözünü veriyoruz.”